måndag 29 juni 2009

Sömnlösa små barn!

Jo, just det ja! Det är sådana barn jag har hemma.
I morse började Måns morgon klockan 05.13 ?!? Natten mot lördag 03.48 pip!
Det är tider då man tidigare i livet inte hade gått och lagt sig, utan fortfarande levde livets glada ute på krogen. Men frågan är ju om det var bättre förr....nee aldrig en dag att jag skulle byta =) Trots allt var han jättesöt när kom trippandes i morse i en något urtvättad t-shirt m, Morfars älskling tryck fram på bröstet, och ett par vita kalsonger m, en massa små tigrar på. Det solblekta, väldigt oklippta håret stod på ända och leendet han bjöd på, tillsammans med världens utrop : MAMMA, det får det allra sömnigaste mamma hjärtat att vakna.


Efter att jag burit tillbaka honom till hans egen säng sisådär en 15-20 gg så var kanske inte tröjan, kalsonger och det rufsiga håret riktigt lika gulligt. Men mamma hjärtat dunkade som aldrig förr och min tanke gick till en vän som just nu får uppleva sitt tredje underverk.
Grattis lilla Lotta!
Sömnlösa nätter,och treårs trots det är sånt som går över, men jag hoppas att mitt mamma hjärta och alla andras för den delen dunkar lite extra varenda gång ens eget barn utropar MAMMA.... även om det är mitt i natten.

Sov Gott allesammans

lördag 27 juni 2009

Det blommar på Bankgatan

Ännu en solig dag, och ute blommar det som aldrig förr.
kommer ni ihåg den här bilden?

Ja just det, litet och grönt!

Men nu..




Det har fullkomligt exploderat i pallkragarna med olika mumsiga saker..

Här kommer också lite andra blommiga bilder.



Sola lungt =)

torsdag 25 juni 2009

Vi badar idag!



Hoppas även ni njutit av det underbara vädret!
Kram Sara


















tisdag 23 juni 2009

Allsång für alle

Ja det är det hemma just nu.
Barnen sover, det är tyst (nåde den som yttrar sig) så när som på tvn där Tomas Ledin skriker ut -I NATT E JAG DIN! Tänk om det vore så?
Min sammanboende sitter här som i trans och nynnar med till musiken vippandes med foten, under tiden tänker jag att ja, nu har programmet pågått i 30 år.
30 till då passerar jag 55 och förhoppningsvis sitter vi här även då, tillsammans i tystnaden medan någon lite yngre läckerbit skriker ut sin glädje för att han och just han i natt får vara min

Önsketänkande =)


Kram Sara

måndag 22 juni 2009

Ännu en vecka som börjar med Måndag!


Japp, så börjas det igen. Jag kan kova att det är inte fredag lika ofta som måndag, inte i min värld i alla fall. Men helgen har varit lyckad, jätte lyckad faktiskt.

Hur har eran helg varit??

Midsommarafton blev lugn värre, Peter jobbade hela dagen, så jag och barnen plockade blommor och lagade middag för resten av de arbetande, som innefattar hela familjen Carlsson/Nilsson. Sen blev det söndag, lördagen den förvann någonstans på vägen men sista dagen på denna helg blev den mest lyckade.

Loppis på Folkan =)) Hur kul som helst och hur kallt!! som helst, men försäljningen gick lysande, 2½ kartong mindre med mig hem och det säger inte lite. Kartongerna är inte direkt små ++allt som inte gick att ha i kartonger!

Summan av kardemumma handlades upp på vägen hem, solbacken here we come! En ny dammsugare och en storhandling på MAXI sen var det inte så mycket kvar. Men jag har inte ens sålt hälften av allt det som finns i förråden så det blir fler loppishelger längre fram! Och förhoppningsivis mera kulor i kassan.

Ha en jätte bra vecka! Så ska jag försöka ha detsamma


Kram Sara



lördag 20 juni 2009

Kom och köööp!

Ja ungefär så där låter det när Molly har sandkake/glass försäljning i lekstugan! I morgon är det min tur, ja inte att sälja sand utan jag ska stå på loppis =) Hur kul är inte det?
Bilen är packad och alla sakerna är märkta med ICAs gamla prislappar som jag kommit över för en billig penning, och billigt det är det. Hur mycket kan man igentligen samla på sig under 25 futtiga år, eller ja det är bara 10 år på sin höjd som jag sparat, det där med att slänga är inte riktigt min grej.... en nedärvd pappa gen.Han har sparat sina gamla fotbolls skor! vet ni hur länge sen han hade på sig dom? Ja sisådär i runda slängar 35-40 år sen. Men vad då dom kan ju komma till användning, som mordvapen om inte annat, stenhårda som dom är efter 40 års förvarande. För grejen är ju den att jag är ganska duktig på att köpa på loppis också för det är ju minst lika kul! Men i morgon ska det säljas, så det står härliga till och självklart har jag med mig pappsen, för även om han resonerar att den som spar han har så skulle han utan minsta problem kunna sälja begagnat toa papper. Hoppas att vi ses i morgon, folkets park i skellefteå! Och du hör du någon som skriker: Kom och köööp!


....så kan du vara lugn, det är inte jag=)

torsdag 18 juni 2009

Vad har jag gjort för ont..........

Förkyld, i juni det bådar aldrig gott..Jag lär väl få dras med detta h*vete resten av sommaren och det är enbart för att jag och endast jag sluppit magsjukan. Då är ju frågan pest eller kolera, det är ungfär på den nivån man får resonera..I morgon är jag och barnen lediga! vet inte riktigt vad för roligt vi ska hitta på då? Några förslag?

Barnens nya lekstuga har kommit men ser för tillfället ut som på bilden här bredvid, och min älskade dotter tycket titt som tätt att
-Du mamma, ska vi inte börja bygga snart?
Jo visst, ska bara gå en kurs i gigant-plockepinn först! Tur att morfar är händig annars skulle nog våran värld sluta snurra.
Nu är det nog dags att tacka för denna dag och hoppas på bra väder även i morgon!
Ha en jätte trevlig Midsommar allihopa.
Kram Sara






onsdag 17 juni 2009

Träskor

Dom här vill jag ha!!

Mitten på sommaren alltså hmmm..

Ja dom säger ju det, att midsommarafton är i mitten på sommaren, jag måste ju då fråga mig vilken sommar?? Den där helgen i slutet på maj skulle väl i och för sig möjligtvis kunna räknas som lite sommar, men sen då?
På fredag vänder det, då börjar mörkret sakta komma krypade tillbaka, inte för att jag har så jätte mycket emot just det. Jag är vad man skulle kunna kalla för levande ljus fanatiker, en sån där som köper värmljus på ikea i 100 pack, och eldar väl upp sisådär en 400 ljus under den mörkaste tiden. Men trots det så skulle jag faktiskt vilja ha lite värme, så att man tinar upp ända in i själen och driver ut lite av mörkret som ligger där och väntar. Själv väntar jag på mörka sen sommar kvällar när man får krypa upp i (våran för övrigt hel fula) soffa, dricka en kopp te, läsa en riktigt bra bok och tända ett av dessa 400 ljus som ska tändas innan mörkret drar sig tillbaka för ännu en vår..
Här kommer lite bilder på några stockholmsfynd!
Korgen hittades för en billig peng på stockhome och brädan är skriven av Ylva Skarp, inköpt för kanske inte så jätte billig peng på koffert. Men hennes saker är helt klart värda sin vikt i guld=)




















måndag 15 juni 2009

Och Handlat det har vi gjort.............

Ja det måste man säga, några tusenlappar fattigare och med liiiite mera saker i garderoben!
En riktigt trevlig resa måste man ju säga, om det inte varit för vädret. REGN. ja så stavas det och det fullkomligt vräkte ner, jag har faktiskt köpt stövlar, riktiga stövlar ni vet som man har i skogen för att inte bli ormbiten! Fast i sthlm har man dom för att inte flyta bort med strömmen.
Även om det bara blev 1½ dygn vi var borta så var vi hemst efterlängtade när vi kom hem, eller ja ialla fall grejorna vi hade i alla triljoners påsar som vi släpade in.
Nästa resa bär av i november då stavas det PINK, ett betydligt roligare ord än regn. Och nu när man vet vars alla fina affärer ligger så är ju julklappshandlingen i hamn i ett nafs=)
Simma lungt!

fredag 12 juni 2009

Stockholm here we come!

Ja i morgon smäller det!
En helg i stockholm med allt vad det innebär =)
Skattepengarna har kommit, så nu har jag suttit här och tittat på hemsidorna till alla affärer vi ska besöka och handlat i drömmarnas värld... det brukar vara lite billigare där.
Barnen ska faktiskt få stanna hemma, hos mimmi och morfar och bli lite bortskämda, det känns i mamma hjärtat att inte få vara med dom när man äntligen är ledig allihopa men i bland måste man vårda varandra och inte bara andra.
Nu hoppas vi på bra väder och mycket bra shopping, pengarna bränner i fickorna , dom är till för att spenderas!
Vi hörs.

torsdag 11 juni 2009

Efter regn kommer solsken..





Solen lyste en liten stund iaf, tillrckligt länge för att få lite fina bilder..

onsdag 10 juni 2009

Det här med att vara arg......

Ja ibland blir man ju det, arg alltså! För mig är det ganska långt mellan gångerna men jo visst händer det.
På leverantörer som inte levererar, sambo som inte förstår, hör eller gör som man säger, barnen! Ett enda stort utropstecken. När Måns för femtielfte gången i rad pillar på tv knappen, eller vrider på tvättmaskinen, eller kastar maten på golvet?!?Men det är en storm som man rider ut. Sen finns det dom som aldrig är riktigt nöjd utan som går runt och är almänt små förbannade dagarna i ända, hur ids man? Och sen finns ju den där ilskan som man inte riktigt visar, utan som man bär inom sig tills dess att det ätit upp en innifrån och ut och man bara mår jättedåligt men inte riktigt kommer ihåg varför man blev arg från början.
Jag tror det är bäst att bli arg, låta det gå över och säga förlåt. Men som med allt annat som man säger så ska man verkligen mena det, förlåt alltså! annars blir ju det ett ord precis som alla andra...

tisdag 9 juni 2009

2 gullungar i en lådbil?!?


Tomt i kylskåpet....

När det verkligen inte finns något, inte ens ost hemma, det är då man inte har något val!
Handla är ju ett måste, ett av dom roligare faktiskt. Att sen få handla på Tradera=)Det är grejer det.
Har skickat iväg en massa paket idag som jag sålt. Vad vore man utan tradera?? =)
I LOVE IT!!
Förväntan när man sitter där att något jättefint, igentligen helt onödigt men en sån är sak som man bara vill ha dyker upp..budgivningen och att man sen intalar sig att man gjort ett riktigt fynd! trots att det kanske bara är en vanlig t-shirt till någon av barnen. Och att sen vänta tills paketet kommer i brevlådan, jag blir som ett barn på julafton, att jag sen ser postbilen innan den har svängt in på gatan gör inte saken sämre..Men vi är alla olika.
Nu är det dags för fika ute i solen, det gäller ju att tömma kylen så man får göra om samma procedur en annan dag. Och se nu kommer nog posten!
Ha det gott.

måndag 8 juni 2009

Måndag m, tandläkaren =P

Jahapp då var det måndag igen, vad händer igentligen med helgerna?
Är det någon som vet?
Min helg gick ut på att ta igen allt som förfallit under veckan och att gå på loppis=)
finns det något roligare? tror ju inte det...loppisen alltså. Det där med att ta igen förfallet skulle jag lika gärna kunna vara utan.
Men i dag är det ju som sagt måndag, och veckan började på vidrigast sätt....magsjuka vars man än vänder sig ++ ett besök hos tandläkaren, hur kul är det?? Och dyrt, man kanske ska slå sig på den banan, tjäna mycket pengar och som min kära tandläkare, vara ledig varje fredag!!
Har även i dag varit och hämtat min älskade dotters sparkcykel, med Hello Kitty på. Ja hennes Måndag blev då en fullträff