tisdag 29 september 2009

Att städa eller icke städa? Det är frågan


Så här såg våran lilla hall ut för några veckor sedan när jag kom hem från jobbet!

Till saken hör att våran hall är ca 1.5m x 1 m, alltså inte direkt stor, och när man måse börja bära ut saker på bron bara för att barnen ska komma sig in det är då det drastiska börjar!!

Jag var ledig igår, för att städa hemma,skulle vilja se någon annan i hushållet vara det :o) Men det var väldigt givande, torkade fönster och bytte gardiner så nu är det riktigt höstigt och fint hemma.
Ikea resan i helgen blev riktigt givande, handlade nog allt som stod på listan, det blev även den billigaste ikea resan och då blir man ännu lite nöjdare !
Nu är det dags att försöka klä på dessa små liv, Makka Pakka gör sin slut show på tv i detta ögonblick så vi måste nog vänta tills musiken tystnat och ridån gått ner innan i alla fall den yngre förmågan i familjen är villig att göra något annat än att förstummat stirra på den fomlösa lilla dansande klumpen =)

Hoppas ni får en trevlig dag!

Kramar




fredag 25 september 2009

Haparanda nästa..

Ja i morgon bitti bär det av, drygt 20 mil för att köpa glas.. lite klok är man nog iaf.

Det ska bli VÄLDigt trevligt att åka norrut, nu är det bara det att listan har utökats nå alldeles ofantligt, tyvärr inte med våra egna saker utan alla andras, men livet handlar om att ge och ta. Och i morgon ska det handlas för att ges. Julklapparna ska så smått fortsättas att köpas, få se vad vi hittar, det känns som att man verkligen vill anstränga sig och köpa en massa bra saker istället för en massa tjafs.


Nu har jag ialla fall läst bok nr 3 , ljudet av ditt hjärta och även betsällt bok 4, jag måste veta och något inom mig säger mig att jag inte kommer att få som jag vill, vem kommer hon att välja. jag kommer förmodligen att måsta läsa sista sidan...... Ja jag vet, det är jättehemskt men sån är jag.


Nu ska vi se True Blood, till vampyrernas värld =)


Kram

onsdag 23 september 2009

New moon

Ja, nu är den läst....lånade den på bibblan i går och idag är Bella och Edwards framtida öde fortfarande en lika stor gåta som den var när jag började läsa boken. Satt på helspänn i soffan i drygt 4 timmar i går kväll, innan jag gick upp i sängen och fortsatte min vandring i bokens värld. Fick givetvis inga av de svar jag sökte, vad skulle hon då fylla ut bok nr 3 och 4 med? Men den var verkligen jätte bra! och precis som jag trodde, mycket bättre än vad jag kan tänka mig att filmen kommer att bli. Jag har suttit på You tube och tittat på trailern till filmen, den måste givetvis ses, deras öde på filmen är ett helt annat än i boken.
Men nu är ju den stora frågan: Vad gör jag nu?? Bok nr 3 fanns inte inne på biblioteket och nästa tradera auktion med de 3 första böckerna går inte ut förrän den 25/9 , kan jag vänta så länge?
Förmodligen inte, det är tur att jag ska norrut på lördag, förmodligen passerar vi en bokhandel någonstans på vägen.

Ja jag vet, jag är sinnes sjuk, redo för inläggning som min kära sambo så fint säger, men att avsluta en riktigt bra bok är som att säga Hej då, till en riktigt god vän, man vill självklart träffas så snart som möjligt igen. Förhoppningsvis korsas våra vägar redan i helgen och det är bara hoppas att Edward och Bella är lika glada att se mig som jag är att se dom =)



Må och Mys

måndag 21 september 2009

Jag gör en Sofie.

Jag läser en blogg, sofies (länken hittar ni här bredvid), hon skriver i bland så roligt, sammanfattar en hel helg med bara ord och inga "mellanmeningar" tänkte prova få se om jag kan lyckas lika bra.

Helgen på Bankgatan

Sovmorgon, stadstur, kalenderinköp, godisvågen, MAXlunch, mittpådagensovning,kramar och mys, tobaksblommor, rönnbär, bilvax, dammsugning, go fika, kyckling, dega, bumbibjörnarna, feber, mysa i knät, 2 små trötta, lååång natt, sovmorgon nr 2, makka pakka, 37,5 c, nya lekparken, salladsbunkar, arbetsbilen, återvinningen, fönstertorkning, grundmålning, svärfars, 2 lite piggare,bus och slams, Heroes.


Ja så kan man sammanfatta en hel helg när man plockar ut det som man tycker är viktigast.



Kram

söndag 20 september 2009

Gula löv och rönnbär

Hösten är verkligen i antågande, vi har varit ute i helgen och rensat bort gamla blommor och krattat löv, här kommer lite bilder från våran helg. Hur har eran varit?






Barnen har varit ute med krattorna i högsta hugg, det är tur det finns mycket löv....



Lite nya ute blommor, innan granriset står på tur.

Ha nu en riktigt härlig vecka, själv ska jag ladda för IKEA, på lördag.

Kramar från


torsdag 17 september 2009

Panduro beställning alà gigant

Nu är årets beställning skickad, Panduro gnuggar händerna när dom ser att en jag gjort en lista och slutligen bestämt mig, jag har skrivit, suddat, skrivit igen och nu färdigställt denna mastodont beställning på vad som ska inhandlas denna gång. Som alltid blev listan rekordlång, så många fina saker samlade på ett och samma ställe, det bådar aldrig gott för plånboken. När jag sen kom hem idag och deras rea katalog låg i brevlådan blev inte listan kortare direkt, näe snarare tvärtom. Men det är min lilla hobby, jag har inte så många så den här tycker jag är alldeles perfekt. Göra lite Grattis kort och slå in extra fina paket är ganska lagom tidskrävande och väldigt uppskattat.


Beställde bla, jättefina små papperpåsar till Mollys Princesskalas, att ha godis i =)


Är det någon som vet var man kan beställa mysiga inbjudningskort? tipsa gärna! Jag tycker verkligen det är jättekul att förbereda och pyssla lite grann inför hennes kalas, hon är så pass delaktig och vill gärna ha ett ord med i det hela och det måste hon självklart få =) Men hon är fortfarande "styrbar" i vissa riktningar, men att det skulle vara ett princesskalas det är hon helt på det klara med, så där är det jag som får försöka styra ihop någonting.




Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa

tisdag 15 september 2009

Förnedrings TV

Idol, jag kan tyvärr inte titta på det, det är jättehemskt att inte kunna lyssna på sig själv hemma , ha lite självinsikt och förstå att man är jättedålig... aaargggh stäng av!
Så nu har jag fått säga mitt...

Mina barn har också sett tv idag, Jane och draken, som ni kan se så är dom alldeles paralyserade, prata med dom är alldeles lönlöst. Molly hon brukar titta på mig och se alldeles frågande ut - Mamma vad vill du igentligen, jag ser ju på det här nu, du får ju vänta tills det är slut.
Måns han ska se Makka Pakka eller Drömmarnas Trädgård som det heter. Klockan 06.00 börjar det, en lagom tid för en morgonpigg son... vi hoppas på bot och bättring, en ny säng ska inhandlas så kanske han sover lite längre.. och att Makka Pakka försvinner bort i drömmarnas trädgård, ni som sett det vet vad jag pratar om.

Nu är det snart dags för mig att gå och sova, det var min morgon att stiga upp i morse så det känns i kroppen vid det här laget..
Sov gott



söndag 13 september 2009

Gräsänka m, höstvindarna vinande..

Jo, min sammanboende ha jobbat i helgen=( mindre kul... men nu har vi två stycken lediga helger tillsammans att se fram emot innan nästa jobbar helg stundar, då det är ju desto bättre.


Hälsade på ystra syster igår och besökte svampskogen, en ganska full papperspåse med Karl Johan fick följa med hem. Mamma ifrågasatte hur vi kunde fara till skogen,- Dom jagar ju älg där, sa hon bestört. Jag svarade henne lungt - Tre stycken vuxna, 4 st barn och ett lasersvärd! Låt dom skjuta.

Idag har dagen varit lite lugnare, sonen började sin morgon 05.04 pip...

sen har han hållit både låda och fart hela dagen, tur det är kväll snart, ser fram emot en stilla, tyst stund i soffan.

I morgon är det Måndag igen och denna vecka kommer säkert att rusa iväg lika fort som de andra veckorna gjort. Hoppas ni haft en trevlig helg och att ni har en mysig höst vecka framför er.


Kram



onsdag 9 september 2009

Redo för julklapps shopping...

Jag är inte tokig!

Så för er som trodde det, ha! då trodde ni fel.

Jag är bara en sån där människa som gillar att vara ute i tid, god tid till och med. Älskar julen och allt som hör där till. Är uppvuxen i en riktigt julig familj, med en mamma som bakade 27 sorters kakor

( det är helt sant), pyntade och pysslade flera veckor innan advent och massor med paket som mor och far var tvungen att gömma undan för att vi inte skulle hitta dom, jag och min syster är nyfikna av naturen och att öppna julklapparna som var lagda under granen på ett snyggt sätt så att det inte syntes, för att sen tejpa igen dom igen och sitta och låtsas som ingenting, en enkel match för systrarna Carlsson.


Och öppnade vi dom inte så visste vi oftast vad den andra skulle få, en enkel byteshandel och sen var saken biff. Det har inte passerat många jular då vi inte vetat vad som funnits i paketen. Men nu när vi är större så gör vi inte så=) eller ja lite kanske... men grejen med julen nu det är att verkligen få tänka ut mega, super, ultra bra julklappar, sånt där som Syster pratade om på jobbet i April kan lätt hamna under granen till henne i December, bara man planerar lite granna.


Jag har en bok som jag skriver in allt i, som jag har tänkt att köpa till nära och kära, framför allt till barnen, deras behov ändras ju rätt så snabbt. Att sen få ge något som är så väldigt uppskattat är alltid roligt. Men att ha råd och lägga ut alla dessa pengar i en och samma månad det är få förunnat, delar man då upp det på flera månader så går det betydligt mycket bättre.


Jag satt i slutet på Juli, en kväll när sonen inte ville sova utanför hans rum och skissade på deras adventskalender.Ett litet paket till var och en, i 23 dgr just det enkel huvudräkning 46 st paket!

Det är inget man handlar på en stads tur, då blir det oftast hiskeligt dyrt och man köper saker bara för att.

Jag har faktiskt hittat riktigt mycket fint på loppis i sommar, att köpa en osedd dvd för en 10 gör att man faktiskt kan ge den i kalendern, att köpa en ny i affären för 99:- gör att man inte kan göra det, och det är ju fatiskt samma film. nu har jag faktiskt bara oköpt 20 paket, det går frammåt

Som sagt lite planering i september gör att lucia baket inte störs av en massa paketinköp, den 9/12 tas den stora gröna granen in och då ligger paketen under den samma kväll. Redo att öppnas av små barnhänder som inte riktigt lärt sig tejpa igen dom på ett snyggt sätt.... Tur att Mamma kan lära dom =)



Kramar

söndag 6 september 2009

Film eller bok?

Ja det är ju frågan?
Vi såg i går filmen Twilight, har ni inte sett den, se den. Jätte, jätte bra film. Den är baserad på böckerna av Stephenie Meyer som skrivit

Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta och Så länge vi båda andas.
Böckerna har blivit väldigt kritikerrosade och omnämns i var och varannan tidning som man läser. Nu har vi i alla fall sett filmen och som sagt, alldeles massor bra.

Men förmodligen är böckerna 3 resor bättre, och läser jag dom förstör jag säkert fortsättningen på filmen, som kommer på bio nu i september, som jag verkligen vill se!

Filmer är i stort sett ALDRIG lika bra som böckerna. Ta tex Harry Potter, likadant där har ni inte sett dom? Gör inte det, böckerna är så himla mycket bättre, jag har läst dom allihopa massor med gånger och varenda gång jag ser en av filmerna, så jo visst nog är väl dom bra, men det plockas bort så otroligt mycket innhåll från boken som är av väsentlig vikt.

Jag tror just jag övertygat mig själv, biblioteket får sig nog ett besök i morgon. Jag måste läsa böckerna, om inte annat för att jag måste få veta hur det går för Bella och Edward, mitt nyfikna jag kräver ett svar.


Och jag tror faktiskt att boken svarar bättre än vad filmen kommer att göra.


Ha en fortsatt bra kväll och en bra början på veckan.

Kramar

torsdag 3 september 2009

Blodisande vampyrer och en massa mörker ute...

Ja nu har den börjat, den omtalade serien True Blood, jag måste säga
- Se den! Ja nu har jag sagt det, då gör ni som i vill, men det är helt klart värt att vara vaken en timme till och beblanda sig med blodsugande karlar som ser så där lite lagom farliga ut =) Me I Like

Har sprungit på stan i dag med min fina shoppingvagn *skratt*
Peter han går på andra sidan gatan när jag har den med mig, det är det här med pensionär i förtid som han hakat upp sig på.- Den är fin, säger jag....

Måns fick ett paket i lådan i dag, ett par jättefina dagis skor/tofflor från vincent shoestore, fyndade på tradera givetvis=)




Om dom blev populära? ja vi kan säga så här


- Han sover med dom i sängen




Ha det bäst!