lördag 28 november 2009

Pynti Pynti

Ja, igår var det äntligen dags. Att pynta på jobbet/jobben. På första jobbet gick det relativt fort, stakarna fram den ena mer olik den andra. Man kan då inte tro att det är ett företag som går flera miloner kronor + varje år. Granarna kläddes den ena i rött och den andra i blått :/ isch....
Men sen blev det betydligt trevligare, kvällen och natten spenderades på jobb nr 2 där pyntet går i mestadels vitt och grönt, granris och dylikt. En massa levande ljus och pepparkakor och clementiner i långa banor. Snart närmar sig nog julstämmningen.

Vi har varit i Piteå i dag och lekt en stund på skeppet, handlat lite av de sista julklapparna och fikat på Ekbergs konditori. Det första saffran semlan försvann illa kvickt ner i magen, mums =)

Nu ska vi göra klart det sista pynteriet här hemma och sen dra ihop en kaksmet att kalasa på i morgon när vi tänder det första ljuset.

Med önskan om massor med snö och 20 grader kallt.
Frostiga kramar Sara

måndag 23 november 2009

Cookies =)

Hej!
Första advent till helgen, mysigt värre.
Har själv tänkt att mysa i piteå med Peter och barnen. En sväng på Nimbys värld, härlig lunch tillsammans och sen de sista julklapps inköpen för den här gången.
Helgen har avlöpt utan några konstigheter, vi har pyntat och fejat, hämtat en "ute" gran och morfar har varit här och lagt nytt golv uppe i hallen. Allt som allt en riktigt produktiv helg.
I morgon har vi avslutning på matlaget för den här gången,
så vi äter 3-rätters och har det trevligt tillsammans, det är sällan man är så avslappnad och full i skratt som när man kommer därifrån.

Har ni inte hunnit med att julbaka än så tänkte jag bidra med ett litet recept till samlingen.
De ultimata jul browniesarna!

Brownies med kanel och Apelsin
175 g margarin
6 msk kakao
5 dl socker
rivet skal från 1 apelsin
2 tsk kanel
4 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en stor panna och blanda undertiden i hop torrvarorna i en bunke.
När smöret smält, rör ner sockret och äggen 1 i taget..Vänd sedan ner resterande ingredienser.
Grädda i mindre långpanna, pappersklädd.
i 175 grader ca 15-20 min. Kakan ska just så pass ha "stannat"
Glasyr
2 msk kakao
60 g smält margarin
3½ dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
2 tsk vaniljsocker
Rör i hop glasyren i pannan med det smälta smöret.
Bred den över den avsvalnade kakan.
Låt kallna , skär i bitar och njut!
Hoppas ni tycker dom är lika goda som jag gör=)
Ha det bäst! Kram Sara

onsdag 18 november 2009

7 nyanser av grått

Det är det ute nu, otroligt tråkigt. Julstämmningen hade så smått infunnit sig och nu är den garanterat puts väck, inte en snöflinga i sikte,bara grått trist och varmt =(

I helgens mysiga snöfall var vi ute med barnen och skottade på lördag morgon, självklart byggdes det även en snögubbe, eller en "puckebugge"
som Måns så fint kallar den =) Nu är tyvärr denna puckebugge sne och vind, den har tappat alla knapparna och sin lilla morotsnäsa. Den ser ut ungefär som jag känner mig!

Det är lite glest mellan inläggen just nu, alldeles för mycket julförberedelser för att hinna sitta här så ofta som jag skulle vilja. Tyvärr är det lite tidigt att börja ta fram allt det fina pyntet, även om tiden finns just nu.

Hoppas ni har en bra vecka och att ni inte ramlat ute i halkan!
Det här blev ett lite tragiskt inlägg, förhoppningsvis blir nästa trevligare.

Kram Sara

fredag 13 november 2009

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen, sen några dagar tillbaka.
Fattiga som kyrkråttor men med en massa fina saker instoppade i julklapps garderoben. Det blev lite kläder från POP till barnen, lite fina saker till Peter, en ultra bra julklapp till Mammsen och sist men inte minst en ny bräda och en adventsljus stake från Ylva Skarp.
På brädan står det I´m dreaming of a white christmas, så nu ser vi fram emot att få julpynta.
Jag har faktiskt tänkt att försöka byta gardiner på barnens rum i helgen, få se hur det blir med den saken.

Jag och barnen har varit ute i den härliga kylan i dag och gjort lite julfint i ett av alla dom stora träden på gården.


Lite gamla glasburkar fick bli till ljuslyktor och lite äpplen till de små pippi fåglarna, mer behövs inte för att mysfaktorn ska höjas avsevärt!
Nu är det dags att natta barnen, vi hörs en annan dag.

Kram Sara

söndag 8 november 2009

Den gröna granen!

I går var vi i skogen och hämtade en julgran, eller ja det blev lite fler än en gran, 5-6 st är nog mera riktigt.
Två st hit hem till oss, några på jobbet och Syster ska också ha sin berskärda del av det gröna. Nu är det bara vänta på att vi kommer in i december så får även granen göra ett besök inomhus.

I morgon åker vi, ser framemot en riktigt trevlig dag med mycket shopping och en riktigt bra show. Pengarna bränner i fickan, redo att spenderas=)

Hoppas ni ser framemot denna vecka lika mycket som jag gör!
Vi ses och hörs.

Kram Sara

torsdag 5 november 2009

En käpphäst

Jag har köpt klart julklapparna till mina barn, nästan i alla fall.
Till Måns saknas det ett spel, ett Max Lotto. Men jag går i funderingarnas tankar, en käpphäst?!?
Min son rider nämligen på allt! Pallen, pappas mage och även katten, till hennes stora förtret. Han är väldigt söt när han sätter sig på henne och säger - Glop, glop, glop. Men som sagt en kpphäst skulle nog vara bättre.
Hittade inte så värst många när jag googlade, men dom här sprang jag över.

Vad tycks? Är dom för flickiga?
Godnatt och sov gott!
kram Sara

måndag 2 november 2009

Matlaget!

Hej på er allihopa!
Sitter här mätt och belåten, vi har haft matlag i kväll.
Jag och Ewe stod för kok konsten denna afton, så jag hoppas vi inte förgiftat någon =)
Skrattat har vi i alla fall gjort, i massor. Att fösa i hop 10 kvinnor i ett rum, ge dom lite mat, samtalsämnen som barnafödning, svininfluensan, jobbiga nätter och diagnoser av alla de olika slag leder lätt till gapskratt.
Prova så får ni se.

Här har helgen flugit förbi, precis som den alltid gör. Min sammanboende och min Pappa åkte en sväng till Bergsbyn i går och hämtade en säng till sonen.Hans utdragbara sjöng på sista versen, jag har en rörlig son på nätterna så han slog huvudet i kanterna hela tiden. Nu har han fått en fullstor säng, en ODDA från IKEA, jättefin och väldigt rejäl säng med förvaringslådor under. Han är mäkta stolt ska jag berätta!
Sovit som en stock i natt har han gjort och han var minsann snabb att berätta på dagis i morse att han fått en alldeles ny säng.
Nu ryms både jag och han när godnattsagorna ska läsas, att trycka ner både mig och honom i en liten utdragbar historia är en saga jag inte ska berätta för er om =) Det är ruskigt så fort tiden går, nyss spjälsäng och nu en helt vanlig stor säng.

Ett par som snart får användning för sin spjälsäng igen är Petter och Lisa
Stort Grattis till den kommande bäbisen.

Nu trampar vi igång veckan igen ,imorgon ska vi på julmässa och frossa i lite skinka och prinskorv. Sen börjar den stora nedräkningen 1 vecka kvar nu, Stockholm here we come!


Kram