söndag 28 februari 2010

snöh*vete

Jag är less....

... ge mig värme

lördag 27 februari 2010

Ännu en helg =)

Denna började med två morgonpigga barn, tur att dom sover nätterna igenom ialla fall.. Men det finns inte så mycket att göra kl. 05.50 en lördag morgon. Dagen fortsätter i stan, måste handla lite nya saker =) Barn och sammanboende skickas på Leos lekland, då kan jag härja fritt på mitt lekland!
i morgon bereds det ny plats i förrådet då båda vagnar lämnar Bankgatan, snabbt så fylls nog det hålet igen. Uppe i sovrummet står det två st fulla lådor med loppis saker.

Hoppas ni njuter av dagen det ska jag göra!

Vi hörs Kram Sara

onsdag 24 februari 2010

Städ djävulen har gjort en attack!

vissa dagar kommer det bara över en, som en blixt från klar himmel.
Oredan, röran, stökigheten, säg vad ni vill jag kallar det för kaos!
Igår och idag innefattade kaoset övervånigen, närmare bestämt, sovrummet, hallarna och den lilla toaletten. Efter tapetseringen så blir det en hel del lim.... typ överallt. Jag gick lös med salt och diskborsten för att få bort allting från handfatet så nu glänser det igen.
Jag har även rensat ett av skåpen och en av lådorna som jag har diverse saker i, ljuslyktor, krukor, sten.. you name it! den blev en liten (stor) loppislåda och med en kvinnas ekvation så får man det till att en sak åker ut, två saker handlas in =)

Har även misshandlats på massagebänken idag, jag var nästan säker på att han skulle trycka ut ryggen genom revbenen och att jag till slut skulle hamna på andra sidan av bänken, men det som inte dödar det härdar!
Något som enbart dödar det är den enorma strykhögen jag har att se fram emot ikväll =P Det enda positiva med det är att strykjärnet är varmt så jag behöver inte frysa under tiden.
Jag ber : Snälla ge oss sol och vår!

Kram Sara

måndag 22 februari 2010

Packa mammas kappsäck

ja då var jag igång igen, med allt detta packande, skickade 3 paket tidigare idag och nu ser matbordet ut som ett slagfält. Fullt med tejpade plastpåsar, men förstå så skönt det är att tömma garderoben för att förhoppningsvis fylla på med nytt. Helgens flängade fyllde faktiskt på garderoben, hälsade på goda vänner i Bureå, fikade supergoda semlor och fick med mig tre par nya jeans på köpet. Grejen är bara den att damen i fråga har inte riktigt mina höfter, så jag skulle nog ha avstått semlan för att kunna andas =)

Rännandet till Piteå resulterade i en ny vagn till Måns, superfin! (jag har sålt de andra 2 vi hade ) Han premiäråkte till dagis i morse, nöjd i hågen svängde han med ratten och det lät nästan som det var en ferrari han styrde i snö modden. På vägen hem från Piteå hann vi även med ett mellis hos min farmor och farfar , det är alltid lika uppskattat!

Resten av veckan torde avlöpa ganska smärtfritt, bilen ska på 6000 mila service, pengar, pengar , pengar... men om man bortser från det så ska nog dagarna bara få rulla på i sin alldeles egna lagoma takt. Torsdag bjuder faktiskt på en liten nyhet, min kära arbetskamrat snackade till sig massage på arbetstid, så på torsdag knådas det på =)

Hoppas allt är bra med er där ute och att vi hörs och ses!

Kram Sara

fredag 19 februari 2010

Hembakat.

Efter en sockerfri vecka så kom äntligen fredagen med det tillhörande "myset" Redan när molly vaknade i morse, hon låg fortfarande i sängen, så frågade hon hur länge det var kvar tills det var fredagsmys =) En hel del timmar senare gjordes ett intag av daimkladdkaka, varma jordgubbar och glass. Meeera mamma, meeera sa Måns innan han ätit upp den första skålen, så det blev väl godkänt!

Helgens bravader blir nog en stads resa, ett besök i Bureå och en tripp till Piteå under söndagen för att titta på en sittvagn till Måns. Jag har haft tur och fått sälja båda vagnarna vi har hemma, och trots att Måns inte direkt är en vagnskille så kan det alltid vara bra att ha en enkel sak att ta till när orken i benen tryter. Hoppas ni får en skön helg med lite välförtjänt ledighet och att kylan ger vika för lite vackert vårväder!

Kram Sara

måndag 15 februari 2010

OS

Ja idag har det startat! OS, Så då har jag pratat nog om detta.
Jag känner att jag kan älta något annat i stället för detta sportvansinne, många håller säkert inte med mig men här gör jag som jag vill=)

Igår satt vi 12 st vid middagsbordet, alltid lika trevligt att träffas. Fick jag bestämma så skulle vi ha folk jämt! Laga mat och framförallt dessert är nog ett av det bästa jag vet.Att sen ha sådana underbara vänner som verkligen äter och uppskattar alltihopa, då är livet näst intill perfekt. Riktigt perfekt är det när disken är bort stökad, maten i magen och man ler inombords åt alla skratt som bjöds på under dessa timmar man satt där allihopa och pratade i munnen på varandra. Att maten ska tysta munnen är inget som gäller i detta hus.

Nu är det tandborstning och betalning av räkningar som gäller på kvällens schema, har jag riktigt tur så kanske jag får göra Jack Bauer sällskap i några underhållande timmar.

Kram Sara

fredag 12 februari 2010

Fredagsmys.

Det är dags för fredagsmys !
Med två stycken småsjuka pyjamasklädda barn, myser vi allihopa i soffan tillsammans med choklad doppad frukt och självklart Robin Hood
Vad mer kan man just nu begära av livet?

Ha en riktigt solig helg.

torsdag 11 februari 2010

Skavsår och träningsvärk

Det är sånt man får när man ska vara lite duktig =)
Jag har gått och gått i veckan, förmodligen mera än vad jag gjort under årets första månad. Det känns JÄTTE bra.

Nu har jag fastnat i serie träsket igen, först Bygglov, sen 24 och nu Vampire Diaries, jag måste ännu en gång erkänna att jag har en viss förkärlek för vampyrer.

Helgen närmar sig med stormsteg även denna vecka, själv har jag två st trevliga middagar att se fram emot. Besök söder ifrån gör att det blir mat i Byske, hoppas bara vi blir riktigt många, att bordet blir långt, maten räcker länge och att skratten aldrig tystnar.
Vad ska ni själv hitta på i helgen??

Vi höres!

tisdag 9 februari 2010

Det nya livet på Bankgatan...

Jag och min sambo har tagit ett beslut, eller ja, jag har tagit beslutet och han följer med på ett hörn kan man väl säga....
Det handlar om mat, eller ja onyttigheter i alla fall. Vi måste göra något åt vårat osunda liv. Sen jul-ledigheten har vi fortsatt att äta i samma takt som vi gjorde när vi var lediga dvs jämt, ofta, alltid. Det känns som att man alltid stoppar något i munnen och som sagt det ena mer onyttigt än det andra, så nu får det lova att bli ändring på det.
Inte så jätte radikalt som vissa andra gör, jag kan inte tänka mig att leva på soppor eller pulvervatten och kanske inte heller lägga om kosten helt och hållet. Det är även lite svårt med det jobbet som vi har, men nu ska sockret i soporna, man behöver inte äta godis och kakor varje dag!
Sen ska jag även försöka börja promenera igen, vi gick jättemycket förrut när barnen var mindre, men nu är det inte alltid så lätt att få dom att sitta i den där vagnen eller åka den där boben, men jag vet! Det är bara svepskäl, jag har den ultimata promenad sträckan till jobbet varje morgon, måste bara ta mig i kragen.
Jag och barnen tog sparken i morse å herregud så mycket piggare jag var när jag sen kom till jobbet.

Nu blir det kanske inte alltid som man tänkt sig, bilen måste användas vissa mornar, och ibland måste man få unna sig det där lilla extra för att livet ska vara värt att leva, men till stor del så måste jag, ialla fall jag sluta stoppa i mig allt det där sliskiga, om inte annat för att må bättre. Om jag sen tappar ett par kilo så ligger det på +++ sidan.

Så mina kära vänner bjud mig inte på fika=D

Nu ska jag äta en frukt och se lite Pongo och de 101 dalmatinerna..mm dom har bytt favvofilm för dagen ialla fall.

Vi hörs!

måndag 8 februari 2010

24 nya timmar.

Hej!
Igår började det om, serien 24. Om ni sett den tidigare så vet ni att en vanlig måndag det är en baggis. Att ha ett sådant dygn som allas vår Jack det är få förunnat, tack för det!
Har jobbat idag efter att ha varit sjuk förra veckan är det ganska skönt att komma igång igen, fortfarande lever förkylningen sitt eget lilla liv inom mig men det bekämpas med hårda medel.

Sitter och tittar på Himlen kan vänta-1 år senare. Helt plötsligt så känns det som om jag inte har så mycket mer att skriva, jag gnäller för mycket känner jag rent instinktivt, ska göra bot och bättring.

Kram Sara

torsdag 4 februari 2010

Nu har jag tänt lampan =)

Tänkte faktiskt visa lite bilder här i dag, hör och häpna det hör inte direkt till vanligheten men jag har gjort en liten omstyling på bla en lampa.
Sen tänkte jag också att ni skulle få se våran nya hall tapet =)

Håll till godo..














Inte så värst snygg.. Men med lite vit färg...

Sen har vi rutat in övervåningen, den enda tapeten i huset som har mönster!


Renoveringen uppe i hallen går mot sitt slut, det saknas just nu lite lister och dörrfoder, sen ska det självklart målas lite möbler, vita=) Men det måste nog tyvärr bli ett sommar projekt. Även min klädkammare har faktiskt blivit klar, jag och Molly satt och pysslade med lite påskägg!?! och ett kort till en liten dam som nyligt fyllt år. Det bästa med att ha ett sådant rum är att när man är klar, så reser man sig upp, inspekterar det fina och stänger sedan dörren om röran=)

Idag känns det faktiskt lite bättre, med förkylning och allt annat jobbigt som har varit tidigare i veckan, snart är det helg och Peter är faktiskt ledig, en trevlig helg att se fram emot med andra ord.
Ha en trevlig kväll, själv ska jag ömka i mig en semla och försöka packa en massa tradera paket.
Kram Sara

måndag 1 februari 2010

Livet på Bankgatan leker inte direkt idag..

När morgonen börjar med, eller rättare sagt gårdagskvällen slutar med en förkylning utan guds like ser dagen inte så ljus ut. När den sen fortsätter med att bromsarna på bilen fryser, att varubilen är jättesen, att min sammanboende inte har en av sina bättre dagar, att de stuvade makaronerna inte vill tjockna, att bedövningen hos tandläkaren inte tar som den ska, att det är 14 grader varmt hemma när vi kommer hem från stan, att min sammanboende ännu en gång visar sitt glada humör när målningen i mitt hobbyprojekt inte flyter på rätt sätt, att Molly inte fick se Snövit, att Måns inte fick slå av tvn. Jaa mina vänner listan kan göras lång.
Två Ipren sen tackar jag för mig och hoppas att förkylningen till morgon har släppt lite grann, att Peter har en lite bättre dag=) och att jag äntligen kan få göra klart i min fina klädkammare!

Allt ser ljusare ut, bara man tänder lampan.

Kram Sara