onsdag 31 mars 2010

Jag räknar kalorier och torkar magsjuka!

Det ena tråkigare än det andra.
Måns åkte givetvis på kräksjukan, ser ut att vara en lindrig variant men ändå! Att torka spya är inte direkt favorit sysselsättningen i detta hus.
Annars har veckan köpt på ganska smärtfritt, mycket promenader och lite kaloriräkning för att kunna ta på sig bikinin i sommar =) Tittar man ut så lär det nog inte bli någon sommar i första taget så förhoppningsvis har kilona försvunnit innan det blir dags!
Ser fram emot Påskledigheten med allt vad det innebär, jag o Peter får två lediga dagar tillsammans i alla fall, det är bättre än ingenting.

Glad Påsk på er!
Kram sara

torsdag 25 mars 2010

Och åren bara går...

Idag har vi kalasat för min farmor, 83 år gammal och pigg som en lärka. Mer eller mindre i alla fall. Hon och farfar bor fortfarande kvar i sitt lilla hus, handlar, kör bil och sätter potatis och plockar bär. Hon ber faktiskt om att få vara barnvakt till mina barn! Ni som träffat dom eller har egna barn vet att det inte är en dans å rosor att passa små troll =) Att få vara så pigg och må så bra det är få förunnat.

Födelsedagsmiddagen höll hos min mor och far, i samma hus som min mamma, mormor och morfarsmor växte upp i. När det är dags för dom att tacka för sig så hoppas jag givetvis att vi ska vilja bo i detta fina hus. Men har jag riktigt tur så bor dom också kvar och har hälsan tills dess att dom passerat 80 års åldern. Dit är det 24 år! Alltså kanske det blir mina eller systers barn som vill bo där och se till att huset stannar i familjen. Det här med släkt, familj och andra " band" som binder en familj samman är sådana som man ska vara rädd om. Det är dom som man knyter de finaste rosetterna av, rosetterna som knyts runt paketet, paketet som kanske innehåller en människas liv.

Jag hoppas att när jag / om jag når den härliga åldern då jag kan tacka för mig utan större krusiduller att det finns någon där som knyter ihop mitt liv i ett enda stort paket med långa fina snören.

Kram Sara

måndag 22 mars 2010

Gympa!

Idag har barnen varit på gympa, hur kul som helst!
Superduktiga har dom varit, dessa mammor som dragit igång det hela. Det krävs en stor portion fantasi för att kunna roa 10 små barn en hel timme.
Men det finns ju då ett problem på Bankgatan, det här med mjukisbyxor.
Molly totalvägrar mjukisar till vardags, klänning ska det vara eller möjligtvis jeans om det kniper men aldrig, aldrig hemska mjukisbyxor!
Till saken hör, att i min värld så använder man just sådana när man ska gympa eller dylikt. Försökte förklara det för min 4/14 åring och efter en hel del lirkande och löften om att minsann dom andra barnen på gympan givetvis också skulle ha mjukbrallor så föll hon till föga. Nästa problem var att hitta ett par i detta hus som inte slutade vid knäna. Men det gick det också. När vi sen gör entrè i gymnastikhallen, som för övrigt ger mig kalla kårar när man tänker på alla hemska timmar man spenderat där inne =/ så har i stort sett inte ett av alla dessa barn mjukbyxor, utan sådana dära fina balettdräkter med volanger och hjärtan på. små blanka ballerinaskor och puffärmar. Molly Rudholm ger mig sitt mest genomträngande ögonkast,kniper ihop sin lilla pussmun och säger: Mamma, intet ETT enda barn här inne har mjukisbyxor! Det var ju det jag sa, vi måste hem och byta!!

Men hon genomled denna timme i sina (mina gamla) röda mjukisbyxor. Det ser inte i nuläget ut som att hon kommer att få några bestående, men vart byxorna tog vägen så fort vi steg in genom dörren hemma det lär jag aldrig få veta...Vad jag däremot vet det är, att om det nästa måndag inte finns en princessig gympa dräkt att ta på sig, så lär det tyvärr inte gå att gympa heller, för så fisförnuftigt som hon sa: Asså Mamma det går ju typ inte att springa i sånna här ju!.

Molly! du är min älskade aftonstjärna, du lyser alltid, vissa kvällar bara mer genomträngande och klarare än andra kvällar.
Jag älskar dig!

Puss och kram från Mamma

lördag 20 mars 2010

En ledig lördag!

Vi har haft finbesök i dag, både svärfars och peters syster med respektive. Dom har nog inte besökt Bankgatan sen jul....de e ju lång väg, 3 mil =)

Har även gått en långpromenad och satt ut en lampa på försälning på blocket.

Någon som är i behov av en "knubbling", jo den heter faktiskt så! Bumlingens efterträdare designad av samma gubbe för Atelje Lyktan.

Den mäter 53 cm i diameter så det kanske är något för den som har bra med plats hemma =)

Nu ska jag tvätta lite godiskladdiga fingrar och titta på Bolibompa en stund.

Hoppas ni har det bra allesammans!

Kram Sara

torsdag 18 mars 2010

Polarn och Pyret!

Om jag bara hade en massa pengar så skulle mina barns garderob endast bestå av kläder från POP. På tradera just nu:
10 st tröjor tröjor i fint skick strl 122/128 Jag vill ha!!

Få se vad det slutar på, kollade deras egna hemsida i går och EN tröja kostar 225:- så hur jag än gör så borde det bli vinst...

Ser nu fram emot helgen med en grillkväll på söndag med hela familjen Carlsson/Nilsson/Rudholm, Gott !


Kram Sara

onsdag 17 mars 2010

Vampyrer och andra hemskheter

Ikväll är det True Blood, jag längtar!
Peter tycker jag är något abnorm när jag föredrar blodet och splattret framför romantiket och det ljuva livet, men sån är jag!
På lördag kommer New Moon, film nummer 2 i Twilight serien, jag längtar även dit! Halvnakna karlar och en massa kärlek inte helt fel att se fram emot en lördagkväll.

Helgerna bara rusar förbi, snart är våren här. Klänningar och bara ben, att man kan se framemot värmen så mycket är kanske igentligen inte så konstigt när vintern vägrar släppa sitt grepp.

Nu ska vi göra något otroligt tråkigt, förnya hus lånen! Jag måste ta en tradera sväng efteråt så jag fortfarande känner mig mänsklig.

Kram Sara

lördag 13 mars 2010

en lördag i himlen =)

05.17! två tv-tittande barn till 07.15, bulldegsbak, mysfrukost, utbakning av bulldegen, 4 fina plåtar, en härlig promenad i det underbara vädret, plättar till lunch, barnens rullgardiner är uppsatta! Ett fika besök hos farmor och farfar,bidrag till markiser Yeppie =) Storstädning av Mollys rum, nya gardiner, sängöverkast och kuddar, en väldigt nöjd 4 åring. Lördagsgodis, hajar som hajar, kvällsfika, Alfons och Milla, beställning av påskkort och nu mina vänner. Den största tekoppen om man bortser från ett badkar, husmans med saltade tomater ( tack Ewe) och kanske, bara kanske en bulle =)

Kram Sara

måndag 8 mars 2010

ständigt denna stress..

Man ruschar genom livet i ilfart, inläggen här i bloggen tunnas ut, prioriteringarna ligger på ett annat plan just nu. Men jag lovar att det ska bli bättre, snart =)

Ännu en måndag går mot sitt slut ,en helt galen första dag på veckan jag ber på mina bara knän att inte vansinnet håller i sig de andra fyra dagarna för då hittar ni mig på psyket, tryggt inlåst i min egen lilla lulliga värld. Nej skämt och sido livet har sina med och motgångar, jag hoppas att morgondagen bjuder på medgång och fint väder. Tänk vad solen gör för den inre friden.

Vi hörs och syns =)

torsdag 4 mars 2010

Ett evigt rännande på stan..


Efter en stadsresa i lördags med en listan som var ca en mil lång så blev listan idag ungefär lika lång. Köpte i lördags nya rullgardiner till barnens rum, har haft persienner som bara jävlats så nu åker dom ut, men dom jag köpt i helgen visade sig vara för smala och dom jag köpt nu är för breda och måste kortas =/ Har även besökt clas ohlson under båda stads besöken. En himla bra affär =) lyckades i dag spendera 1237kr där inne!... gör om det om ni kan.

Jag har idag handlat till hallen där uppe en näckroslampa, en sån där ynnest som behövdes för att göra hallen precis som jag vill ha den =)

bilden är lånad från www.inredningsetc.se



Nu ska det bara målas en drös med möbler, men det får vänta tills all denna hiskeliga snö har försvunnit.

Helgen närmar sig med stormsteg, Peter jobbar hela helgen så jag ska försöka baka frysen full med bröd, få se hur det går med två små pillerungar hemma.

Kram Sara