söndag 29 augusti 2010

29/8 kl 20.20

Det största strykningshögen i manna minne väntar på mig, tur att vampyrerna håller mig sällskap i min tråkig-het..

lördag 28 augusti 2010

Proppmätt!

Matfesten två dagar i rad, mätt är det enda uttrycket jag kan komma på.
Men herregud så gott att bara få äta utan att tillaga. Lyx på hög nivå.
Annars har lördagen förflutit relativt smärtfritt, torkar fönster för brinnande livet och försöker tvätta och stryka så mycket jag bara hinner.

Den efterlängtade stockholmsresan är bokad, 15 november, yeippie!!
Jag , mamma och syster yster tar den stora staden med storm.
Fram tills dess så ska rätt mycket annat avhandlas, bla en gigantisk hög med saker och ting som ska ut på tradera och en fortsatt storstädning av hela huset. Sen kanske man kan få njuta lite av den fina hösten som vi alla hoppas ska komma.

nu dags för Wallander nr 24, en bra film att somna till om inte annat.

Kram Sara

torsdag 26 augusti 2010

tisdag 24 augusti 2010

24/8

Fick igår besked att byggeriet förmodligen börjar tidigare än beräknat, tjohoo sa jag och började givetvis bestämma när Ikea resan ska genomföras. Tyvärr så är det inte mer än en helg i veckan, skulle absolut ha behövt minst två eftersom vissa saker är så kallade helgstyrda. En ikea resan är en sådan sak, just nu lutar det åt slutet på september. Alla helger i oktober är redan uppbokade och 2 i september vilken gjorde uteslutningsmetoden väldigt enkel!
På något vis måste jag lära mig köra med släp innan den stundande trippen norrut, vi har tyvärr varken släp eller kula på bilen så hur den saken ska lösa sig det återstår att se =)

Nu är det stor röj som står på schemat efter en trevlig middag med mamma och pappa, stora M är på kompisbesök och min hjärtlige son han kan inte släppa mig med blicken så han lär väl hamna i diskbaljan han med =)

Sara

måndag 23 augusti 2010

Att hamstra..

Ni vet dom som handlar när det är billigt, inte igentligen för att sakerna är nödvändiga just då utan för att man inte ska betala ett överpris när man verkligen behöver dom. Jag har en sammanboende som gör så, härom veckan handlade det om falukorv! hela frysen full i nuläget. Det brukar även hamstras tandkräm väldigt friskt, men i dag shoppades det toalettpapper...till saken hör att vi har källaren full men papper som inhandlades förra veckan och dagens inköp bidrog med ytterligare 50 rullar! Jättebra tycker han, åå se så billigt. Mm jätte, men hur kul på en skala?
Nu är jag bara glad att han inte hamnar på tv i programmet samlarna, men snart kanske ni ser honom där....det är killen med allt toapapper =D

Sara

torsdag 19 augusti 2010

nu byter vi till vintertäcken!

Kallt,kallt, jättemassor vad kallt!
Jag tror nog att jag drömmer när jag tänker tillbaka på helgen som varit och att vi på lördagen befann oss på vitbergsbadet och jag , till och med jag badade! där har ni förklaringen till varför det snart efter det svängde över på minussidan på termometern. Till och med vädergudarna häpnade när Sara doppade mer än tårna =) Så i helgen blir det stor sovrums städning och byte till just vintertäcken. Jag ska verkligen inte klaga, är ett stort fän av hösten och kylan med alla vackra färger i träden och isen på cykelsadeln när jag ska till jobbet på morgonsidan..Aaaahh
Det är härligt att leva!

Min höst ser ut att bli ganska fullspäckad, redan nu är alla helger i oktober uppbokade men jag hoppas att få tid för lite mys under filten med tekoppen i högsta hugg.

Och nu Ernst!

söndag 15 augusti 2010

lite bilder


Mina nya lampor!

Plåtburkar
Lite smått och gott..







torsdag 12 augusti 2010

Svisch och svosch

Ännu en vecka som bara rusat förbi, trodde faktiskt det skulle gå tyngre att jobba än vad det faktiskt gjort!
Rara medarbetare gör inte saken sämre =)

Gårdagskvällen spenderades i svampskogen där 4 st fina svampar fick följa med hem, inget jättewow med andra ord, men det räckte till 2 st rostade frallor med svampstuvning. Himlen på en smörgås!
Idag har vi däremot haft en riktigt effektiv dag, en timme i blåbärsriset blev till en långpanna med marängrutor och en hel plåt med blåbärsmuffins. Även ½ dl sylt som ska avnjutas till frukost i helgen, efteråt blev det stor rengöring i hela huset, vi har skurat och dammat så det stått härliga till =)

Helgen bjuder givetvis på lite loppis och jag lovar att jag ska ta lite bilder och lägga ut!. Sen blir det också kalas och en tripp till Bureå vad det lider.. Förhoppningsvis blir även mitt skåp vitt, om jag får som jag vill.

Hej då, Hej då!

söndag 8 augusti 2010

Mitt Skåp!

jo då, ca 12 timmar efter senaste inlägget så stod det i förrådet! Ett skåp, precis ett sådant som jag letat efter med ljus och lykta.
Kollade Blocket i går kväll men allt av intresse befann sig i Umeå och sedan två goda vänner flytt löven land så har jag tyvärr ingen som kör hem alla mina nycker som jag får. Så med andra ord är umeå big now now.
Men så kom Söndagsmorgon och givetvis trots regn och rusk så steg jag in i bilen som styrdes söderut, i dag i sällskap med min farbror och hans fru. I stan var det inte mycket att bli upphetsad över men i stort sett den enda släpen på stället innhöll mitt skåp =)=)Yeippie!
Då kom problemet, totalt störtegn och givetvis hade vi ingen släp! Men som tur är har jag en snäll farbror. Opeln vändes norrut igen för att hämta släp, snurrade runt och kördes söderut och när vi närmade oss schtaan för andr gg den morgonen så lyste solens små strålar på oss, så när folkparken kom i sikte såg vi att det hade dykt upp en hel del andra bord. På dessa bord fyndades bla, ett par riktigt snygga skinnstövlar, ett klockfodral att hänga på väggen, jättefina köksgardiner, en gammeldags fotogenlampa med indragen el, och inte att förglömma en extra bilkudde. Ha vad säger ni om det!

När vi sen bestämde oss för att fara tllbaka till Byske så öppnade himlen sig och jag måste säga att jag är glad att jag inte var en av dom som stod där i hällregnet och försökte sälja sina små saker.
Kontentan av det hela: Det är mycket roligare att handla!

I morgon, måndag, ja det säger väl igentligen allt..

lördag 7 augusti 2010

slött, slappt och likgiltigt

Man får kalla det semester även om den bara varat en vecka. En vecka fylld av lättja och slöhet men också en hel del flängande fram och tillbaka.
I morgon är sista dagen, den spenderas på loppis givetvis och lunch hos svärfars. Efter det har jag inte tänkt att göra någonting!
Vissa dagar måste få vara sådana dagar och i morgon är min.

Nu är jag i behov av ett skåp, byrå eller en skänk att ställa uppe i hallen och förvara alla mina kära böcker i, gärna en gammal sak som är lite shabbig! Har ni någon sådan ståendes i förrådet så hör av er!

Nu ska jag njuta av sista natten utan väckarklocka!
Godnatt och sov gott.