tisdag 28 september 2010

Veckan med stort V

En hektisk vecka, en massa att göra och två st föräldramöten att medverka på, det gör att veckan tar stora bauta kliv och vips så är det fredag!

Men innan dess så ska vi hinna med badhusbad, stor bak, hockey, mamma middag och klädmärkning för klädbytar dan! Snälla ge mig 24 produktiva timmar så är jag nog på banan igen.



Lagade en ny middagsrätt i dag, fullkornslasagne med kyckling, bacon och keso, jädrar va gott det var! Till och med Molly åt så då är det bra betyg.



I morgon ska jag och min stora tjej ge oss på att rulla ca 60 st chokladbollar, hur köket ser ut efter den bedriften vill jag bara inte tänka på men ska det va kalas så ska det va chokladbollar.



Njut av det fina höst vädret, det ska jag göra!

söndag 26 september 2010

Det stavas IKEA

Och kostar ca 1000 kr i timmen, vi lyckades avverka en hel del 000 på den korta tiden vi befann oss i Haparanda men vi fick med oss alltihopa hem. Inklusive en trasig soffa, höjden av otur drabbar givetvis oss!
Soffan är superfin på alla sätt men går inte att montera ihop pga att unitskivan i ryggen är sprucken, en ny blir levererad inom 2 v så tills dess ser även tv-rummet ut som ett totalt bombnedslag. Vansinnet kommer sakta krypande...

Dagen som sådan har bjudit både på mellisfika utomhus, en härlig prommis i solen och ett 50 års kalas. Med andra ord och om man bortser från soffan, en ganska bra helg!

Sara

onsdag 22 september 2010

en ledig onsdag..

Bara så där!, helt oplanerad och alldeles underbar.
En långpromenad i morse följdes av riktig lyxfrukost och en stadstripp som resulterade i nya walking skor och ett par jättesnygga byxor. Vi åt även lunch på stan och det känns lite ovanligt att göra en onsdag.
Resten av dagen har spenderats i hemmet med allehanda plock och pock, en hel del städning och ett nytt middagsrecept! Med andra ord, helt perfekt.
Mina underbara barn har sovit hela natten och inte slagit ihjäl varandra idag så det är också ett ++.

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar och sen resan norrut, känner mig jättetaggad. Hoppas bara att det finns saker på lager och att inte allt är slut.

Nu lite vidare surf och sen godnatt.

Kram Sara

måndag 20 september 2010

Det är kris nu....

Fortfarande ingen hall och nu är det tre veckor sen vi rev den gamla hallen, svaret jag får när jag pratar med byggubbarna är att: det är kris nu! Mhm det är det här också med två små barn och ingen trapp/hall. Då svarar ( många fula ord) gubben att, jamen jag kan docka en barack om det nu inte fungerar som ni har det nu...AAAAAARRRRRGGGG Jag ska inte ha en barack jag ska ha en Hall!!!

Ikea resan stundar i helgen och jag trodde någonstans långt inne att jag skulle få sätta in alla grejer i min fina hall, men icke sa nicke.
Påminn mig om att i nästa liv återfödas som byggnadsarbetare, förstå så mycket man kan lova och inte hålla..

Nu något roligare, i morgon är det brödbak på schemat och muffins. Ett tips är att prova muffins receptet som var i helgbilagan i norran förra helgen, i avsnittet om frukostar, jättegoda med lite smör och ost på.
Blir nog ändå lite hungrig, måste kanske fika jag också.

Ha en fortsatt trevlig kväll, det ska jag ha! ....med eller utan hall.

onsdag 15 september 2010

en liten stads tripp..

Vi tog en tur till ett regnigt Skellefteå och hamnade här, absolut värt ett besök om man är intresserad av en massa mysiga shabby chica saker
det här är vad som fick följa med hem




En fin ljuspåse, papper med fransk text, en vacker kakel platta som det står Älska på, en väderstation i Zink och sist och också minst en liten ljuskopp med texten morgondagg.

En massa fina saker med andra ord och en hel del inspiration på köpet, så nu blir det nog att dra på sig målarkläderna och gå ut i färgbodan en stund !

Kram Sara

måndag 13 september 2010

Det går bra nu...

....pengarna rullar in som ska nu. Tradera går fint, barnen sover hela nätterna i sina egna sängar, har ingen strykning eller tvätt ( halleluja), gillar verkligen hösten!, jobbet rullar på utan några problem och för första gången på riktigt länge så är jag mätt och belåten i stort sett hela dagarna =)
Det här med GI is the shit, fungerar hur bra som helst! Jättegod mat och mycket.. och det bästa är att man får äta det godaste på tallriken. Och jag är mätt länge och inte alls i behov av godis eller annat sött, inte ens en sockerbit till teet, superbra helt enkelt.
Att stiga upp på morgonen för en joggingtur eller en promenad före jobbet känns inte som en uppoffring utan snarare som något som verkligen stärker och peppar en.

Jag mår super!!

torsdag 9 september 2010

Det nya livet..

Påbörjade det hela med nyttigheter i våras, det gick bra, riktigt bra tills den nedrans magsjukan slog slint på hela saken. Och efter det kan vi väl säga att det mesta bara gått utför, jag blir så trött på alltihopa ibland.
Jag orkar ingenting, somnar i soffan kl nio och behöver hur många timmar nattsömn som helst.
Jag bara proppar i mig sötsaker som om just denna daim är den sista daimen i resten av mitt liv.
Att vara mamma är inte alltid lätt och en mamma på sockerchocker kan aldrig vara riktigt bra. Så NU måste det ske en förändring.
Det handlar inte om att gå ner i vikt utan att för en gångs skull få må riktigt bra. Ska försöka pilla lite grann på det här med GI, är det någon som har erfarenhet av detta skriv gärna en kommentar!

Vi har just genomlidit ett avsnitt av idol, jag har lite svårt för sånt där. När det blir stockholm så är det mycket bättre.

Vi hörs !

tisdag 7 september 2010

dagen i bilder
















Ni får ursäkta kvaliten på bilderna, men nu har nu fått se de nya gardinerna i alla fall =)

söndag 5 september 2010

Och även denna helg lyckade med miraklet att bara svischa förbi, en förbaskat effektiv helg har nu nått sitt slut och jag sitter här med 6 liter svartvinbärsaft som jag nog med lite milt våld, kanske kan trycka in i frysen. Om inte så måste jag portionera ut den lite här och var.
Vi har även städat vinden hos M och P , herrejisses är allt jag säger. Så nu pratat nog om detta.
Av hallen återstår nu bara en dåligt isolerad ytterdörr och ytterligare några kilon sågspån, men annars är allt borta, poff sa det bara. Tänk om det även kunde säga poff när den ska byggas tillbaka =/

I morgon börjar veckan om igen men jag ser framemot en ledig tisdag i städningens tecken, har slitit ner alla gardiner i dag och jag skulle nog kunna ha gardinlösa fönster om jag bara kunde komma på ett effektivt sätt att dölja alla lösa sladdar som ligger som små ormar och slingrar sig runt i huset. Men på tisdag ska dom upp igen, även mina fina loppisgardiner som jag inhandlat i sommar. Ska försöka fota =)

Ha en skön fortsättning på söndagen!

onsdag 1 september 2010

vi kan kalla det sågspån

I mängder, det är nog den enda isoleringen som någonsin funnits i vårat hus och nu har allt runnit ut och blandats med regnet som stadigt strilar i denna dag. Med andra ord gröt!
hela huset fullt med gröt. Men det gäller att ta djupa andetag och andas genom näsan, en månad max och sen en sprillans ny hall och en IKEA resa att se fram emot. Då kommer leendet sakta smygandes.
Annars har det inte hänt så mycket i dag, det vankas potatisbullar och bacon på mellangatan. Änkemat kallar vi det för och lite socialisering, det sitter som en keps!

Endast två dagar kvar och sen sjunger vi helgens ljuva sånger, ska även försöka vara ledig en dag nästa vecka för att torka resten av fönsterna i huset och byta gardinerna. roligare saker kan man göra en ledig dag, men med musiken på högsta volym och en liten solglimt utanför gör livet värt att leva =)

Sara