torsdag 30 december 2010

År 2011 !

Ska inte införas några nyårslöften här inte men vissa önskningar skulle vara bra om dom inföll.


Jag önskar mig glada dagar och ljuva nätter.


Från och med i morgon så är det slut med allt gammalt och hej och hallå till det nya!

En massa himla bra saker som förgyller dagarna och gör mig och mina närmaste lugna och harmoniska.

Bra mat och långa promenader, roliga spel och bra filmer. Att dagarna blir längre, ljusare och framförallt lite varmare. Roliga dagisdagar och utvecklande arbete. Allt som gör att man får må riktigt, riktigt bra!


jag kommer förmodligen fortfarande att hata måndagar men jag ska försöka att lära mig älska tisdagar. Goda middagar en onsdag och torsdagsmys bara för att.


Hoppas ni allihopa får en underbar start på det nya året,det ska jag ha!

söndag 26 december 2010

jag har nog varit ganska snäll trots allt =)


I det stora paketet fanns en sån här !
Vilket innebär att farmors högt skattade starmixer har nu fått lämna huset, förvisso med flaggan i topp. Men jag lovar att den här är en sak för sig =)
Mer i paketen fanns, nya bärbara telefoner, en taklampa till hallen, lelilas one more slice, en prickig morgonrock, en vit ylva-bräda, plåt almanacka och några andra småsaker! Med andra ord en himla bra jul.
Nu njuter vi av ledigheten, i min nya morgonrock givetis och med god mat och trevligt sällskap i stort sett varje dag.
I morgon bär det av till stan för lite byten och inköp av hyllplan till hatthyllan i hallen.
Kram på er!

fredag 17 december 2010

Önskelista julen 2010

* En värmefilt, warm and cosy. Så jag inte behöver frysa mer =)
* Leila, A piece of cake
* En röd lång munkjacka från stadium
* En ny morgonrock, så jag inte behöver använda Peters.
* En rund gjutjärnsgryta
Sen gråter jag inte över en kram och en sovmorgon =)

Dagen avlöpte väl, 200 st hungriga har idag ätit julbord hos oss och alla åt sig förhoppningsvis mätta och belåtna. Skrapade tallrikar är ett bra betyg. Eftermiddagen har gått fort, middag och sen luciatåg på Gästis tillsammans med Åbyns byaskola. Lilla M gick i täten tillsammans med lucian, liten men mycket stolt =) Sjöng gjorde dom ocskå, högt och tydligt.

I morgon så får nog badhuset ett besök, synd bara att det är så himla kallt. Men barnen ser fram emot det hela, först frukost med hela familjen. Känns som om det var ett tag sen.

Sara

tisdag 14 december 2010

Nedräkningen har börjat!

Nu är det inte många dagar kvar, varken till julafton eller den härliga ledigheten som verkligen behövs just nu!

När jag vet att jag ska vara ledig så blir det plötsligt pest att gå på jobbet, att sen det bara jävlas när jag väl är där gör inte saken bättre.
En av dom som äter hos oss regelbundet tyckte för någon vecka sen att jag såg så pigg och fräsch ut =) Han har nu två gg på bara några dagar tyckt att jag sett så sammanbiten ut! Hur ser man ut då, kan jag undra?
Hur det än ser ut så är kommentaren i sig inte direkt uppiggande =/

Tyvärr så funkar det så att har jag mycket att stå i så sköter jag mig inte och blir på sämre humör, äter lite mera choklad och blir på ännu sämre humör! Om jag skulle fått en krona för varje gram choklad jag ätit de senaste dagarna så skulle jag just nu ha en fin hög med slantar.
Det måste till en förändring och det snabbt, men jag har ingen energi, allt är bara blä just nu. Men snart ett nytt år och nya möjligheter =)
Tyvärr så ändras mina arbetskamrater något efter nyår och det känns jättetrist, som läget är nu är det faktiskt mestadels väldigt roligt att gå på jobbet =)

Mina älskade barn lussade igår så det stod härliga till, det är alltid lika kul att få se de små liven sjunga för full halls =) Lilla M hade mest problem med rörelserna och pussmunnarna dom skulle göra till snögubbe sången. En oförglömlig stund, jag lovar!

Nu hoppas vi att kylan ger med sig inför helgen så kanske det är dags för lite skridskoåkning. Inte jag, men kanske någon av mina barn blir bättre än sina föräldrar i alla fall.

Tjing!

söndag 12 december 2010

en årlig tradition

Årets glöggfest gick av stapeln i fredags, med goda vänner och mycket skratt glöggade vi till in på små timmarna. Det är alltid lika trevligt att träffas, tyvärr alldeles för sällan.
Peter fyllde år i torsdags, snart 30 med andra ord. Att fylla år under den här tiden på året är lite sisådär hos oss, det blir en himla massa socialiserande innan det nya året slagit sina 12 slag. på både gott och ont =)

Dagen som sådan är väldigt lite märkvärdig, stora M är på luciafirande i Åbyn med bästa kompisen och jag och lilla M slår in paket och beställer det sista julklapparna på nätet, jag trodde i min enfald att alla paketen redan var köpta. Men ack så fel jag hade!

i morgon lyssnar vi på skönsång från arla morgonstund till mörkret fallit, 200 lussebullar ska vara färdigbakade kl 07.00 i morgonbitti och sen sjungs det på barnens dagis, ska bli spännande =)

Vi hörs.
Sara

söndag 5 december 2010

Den avslutande middagen

Med en hel hop underbara tjejer!
Totalglömde att skriva om den jätte trevliga avslutningen av matlaget som ägde rum här hemma i fredags!
Efter en städning som skulle gjort anticimex stolt så entrade 9 st pratglada damer våran nya hall och vi åt och skrattade en hel del under kvällens timmar, vill ni se hur vi hade det så kolla här. Det är inte alla dagar man lyckas få sig världens godaste tre rätters middag för under hundralappen =)

I alla fall och trots diskberget som väntade på lördag morgon så vill jag ännu en gång tacka er alla superfina som kom och skrattade.
Det gör vi väl om en hel del gånger?

Sara

Nu börjas det..

På allvar, julen har inte riktigt infunnit sig i huvudet på mig ännu, inte förrän i dag. Peters maratonpass har börjat så helgerna hemma med barnen blir ganska långa och speciellt när det är så himla kallt.
Jag har pyntat och slagit in paket i långa banor, bakat så fönsterna immat igen men i tanken å har vi redan passerat julen och befinner oss i februari. Det är mycket sol ute och många minusgrader. Inte direkt en december i norrland som vi är van vid. Men som sagt var, i morse blev ett litet wake up call,nu är det faktiskt snart jul! I vår familj så stänger vi in oss i en liten bubbla veckorna före jul och jobbar och jobbar , i alla fall den manliga delen av oss. Men jobbar han så blir det mycket hemmatid för oss andra. Dagarna fram till jul är det som gäller, tiden efter den existerar inte riktigt ännu, jag ska jobba en av mellan dagarna men den morgonen känns så avlägsen att jag inte riktigt kan greppa det hela ännu.

Det är lite långt mellan inläggen tyvärr men om min glögg som står på spisen och puttrar blir så bra som jag tror att den ska bli så kommer receptet lagom till glöggfesterna som stundar =)

Kramas ofta!