lördag 29 januari 2011

På hal is!



















Inte tvärlätt när man aldrig prövat och med min sons tålamod så gick det kanske inte jättebra. Men det kommer nog med tiden =)
Vi har även hunnit med en stadstur för att köpa en present till Alle, 2 par skor till Måns och ett nytt fleecefodrat regnställ till Molly då hon vuxit ur sitt precis som med alla andra kläder =) Nu ser vi Narnia och äter godis, sämre saker kan man göra en lördagkväll. Gårdagskvällen var även den jättetrevlig. Mycket god mat men lite för lite personal med tanke på att det var väldigt många som åt. Man är väl yrkesskadad, tyvärr =)
Hej svejs

onsdag 26 januari 2011

Serieträsket

jodå där är jag nu, fast. Precis som alla andra gånger jag kastar ett öga på en ny lovande serie så fastnar jag. Tyvärr på det sättet att jag inte kan ta mig för och göra andra saker utom att titta på tv. Den här gången heter den Sons of anarchy, mums säger jag bara. Ögongodis mina vänner, ögongodis. I kväll dags för skiva nr 2!

En annan drog som jag har lagt mig till med är varm choklad, med 70 % mörk choklad med apelsinsmak. Å Herregud så gott! Man kan döda för mindre.

Snart är även denna vecka slut och vi tar avsked av den på bästaste sättet. På fredag middag på Los Pepes med tapasbuffè för hela slanten. Lördag lutar det åt en stadstripp med tillhörande loppisrunda ( om jag är snäll )
Och söndag så firar vi finaste Alle som det här året fyller 9. Tur som var så blir bara barnen äldre, jag känner mig fortfarande inte en dag över 25 =)

Hej svejs.

måndag 24 januari 2011

Gluggen

Min stora tjej har nu en tand mindre!

lördag 22 januari 2011

En loppisrunda, mitt i vintern!

En stickad filt i mjukaste bomull, någon sa att det var en sjukhusfilt!
Jättetjock och härlig och det bästa av allt är att jag hade en likadan sedan tidigare, inköpt under en av sommarens rundor!

Två stycken jättesnygga glasflaskor m, porslinskork!


Och sist och minst, två st rörstrand ljuslyktor, även här hade jag en sedan tidigare så en av de två jag köpte idag fick mamma då hon har en större från mormor


På det stora hela en himla bra loppisrunda för 80 riksdaler!
Vi har även firat bästa Micke på hans 30 års dag idag, än en gång jättegrattis och stort Tack för det undebart goda fikat!
Efter en dag fylld av aktiviteter och effektivitet så är det nu dags för lite Wii, DK returns står på schemat och tro mig, man blir barn på nytt!
Kram Sara



torsdag 20 januari 2011

Något trevligare.

Ju längre kvällen led så blev mitt hällakaka problem en mindre pettitess. I morgon är en annan dag och då kommer det att gå mycket bättre, tro mig jag bara vet. Badväskan är packad och klar, i morgon efter jobbet bär det av, en tur på badhuset står på schemat. Med apelsin ätning i bastun, precis som när man själv var liten =)

Denna vecka har precis som alla andra veckor, tagit jättekliv och vips så är det fredag. Middagsbordet är redan dukat för fredagsmys och faktiskt så känns det som att allt som helgen har att bjuda på ska tas emot med ett leende !

Jag ska ta bort de sista sakera ute som påminner om julen och ta fram allt det fina som hör våren till. Lite ris på bron gör att det kanske känns lite varmare när man tittar ut.

Om det nu regnar småspik i helgen och åskan dånar från alla håll, bli inte förvåndade för hej hopp! Jag har köpt mig en baddräkt =)

mutter och morr..

Att en hällakaka kan få
en männsika på
så otroligt dåligt humör!!!
Med en Gi värde på 20 så förstörde den hela min
dag!
( men den var väldigt god)
Muntra upp mig är ni snälla!

onsdag 19 januari 2011

Finaste fina..



-betydligt finare än den gigantiska räkningshögen som tycks växa varje gång jag tittar på den, nu ska dom betalas. Om vi nu hamnar på fattighuset så kan ni tänka oss emmelanåt =)

tisdag 18 januari 2011

En mage utan frukost

är ingen glad mage! För min del blev det varken frukost eller lunch idag. Alldeles för mycket att göra på jobbet, jättekul givetvis men resten av dagen såg går man på sparlåga. Jag var givetvis jättehungrig när vi fikade melli och bröt på de 10 GI budorden, Inget bröd!! Men i morgon är en annan dag så då tar vi nya tag.
Om man bortser från dages misslyckande så går det annars himla bra, så länge jag ser till att hålla matintaget på en jämn nivå och inte äta så fort jag ser något som går att stoppa i munnen. 1 kg till sen är jag på topp.

I morgon har halva veckan gått och ett besök hos min farmor och farfar står på schemat, en bulle och 2 glada barn så har vi gjort dom lyckliga i en vecka =)

Vad som gjorde min vecka var fyndet på tradera, 3 st i stort sett oanvända munkjackor för blotta kronan, det ni! Man kan bli lycklig för mindre.

Nu ska jag rensa det sista för i morgon, förbereda middagen och sätta ett middagsbröd på jäsning och sen luta i kull mig med en bra bok.

Vi ses och hörs.

måndag 17 januari 2011

En middagsdiskussion

Min son har en ny vän, denna vän heter Pan och han syns inte! Inte för mig i alla fall men Måns han ser honom. När måns ska duscha så ska givetvis också Pan göra det samma - Mamma nu har vi gjort armarna uppåt sträck båda två! Torka då mamma, ordentligt. Här ta på Pan kalsongerna också mamma, så han inte fryser. Osv osv, han ska sitta med i bilen och man måste akta sig så man inte trampar på honom, - Pan sitter precis här mamma, nu trampar du på honom, säg förlåt och kom och blås honom på foten!!!!
Jätte trevligt i typ 5 sekunder sen blir det lite lätt enerverande..puuuhh djupa andetag krävs när Pan för 511 gg den dagen ska följa med eller sitta bredvid eller tvätta sig efter maten.

Låtsaskompisar har vi nog haft mer eller mindre allihopa. Min hette Rickard, ett ganska vanligt namn för en låtsaskompis. Tillis heter Jaman! och en arbetskompis, hennes hette Sissman och bellrick =)
I slutändan så brukar dom dö, eller flytta någonstans långt långt borta. Men Måns vän han är fortfarande i högsta grad levande. Och väldigt bra att skylla på när saker och ting inte riktigt går som det ska. Det gjorde även jag, min vän han var en jäkel på klippa i saker och ting, sängkläder, byxor och ja, tyvärr även hår!
Nu har det tur som var inte varit några jätte stora incidenter som den lilla Pan har fått stå till svars för, men precis som Alfons Mållgan så är dom himla bra att ha när det kniper.

Jag tror faktiskt jag ska skaffa mig en egen =)
En måndag precis som en måndag ska vara, lite smått kaotisk men ändå helt OK! Lilla M är fortfarande inte snygg, massor med skorp-prickar och man kan nästan tro att huden är för kort på vissa ställen som han sliter och drar. Men det är på upphällningen, förhoppningsvis blir det dagis på onsdag om att går som det ska.

Sitter här med den ständiga frågan - Vad ska vi äta till middag? Peter jobbar em så det är bara jag och barnen som ska kalasa på någonting. Har tagit fram dryga kilot med blandfärs ur frysen och kollat lite köttbulle recept på nätet så nu ska här rullas.

Resten av veckan bjuder inte direkt på några WOW upplevelser men en 30 åring lyser där framme, få se om det kanske kan bli lite tårta. ( inte direkt GI där inte )

Måns har lärt sig en ny sång nu när han varit sjuk.
Ekorrn satt på toa skulle bajsa kottar
fick han höra barnen då fick han så bråttom, hoppa han från toan ner
stötte han sitt lilla ben och den långa ludna BAJSkorven...sen skrattar han fullkomligt ut över sig!
Blir bra att lära barnen på dagis några nya rader, eller?

Nu ska det rullerirullas

söndag 16 januari 2011

söndagen som sådan,,

Har avlöpt utan några smärre incidenter, mina barn tror att mellanöstern har flyttat in i vardagsrummet. Krig hela dagarna, min mamma tycker det är bra med viljestarka barn, dom kommer långt här i livet! mhm säger jag, det är 15 år sedan hon hade viljestarka barn hemma ( gud vare tack och lov) men det kanske inte förändras så mycket...

Kliandet på Måns har avtagit, idag har han faktiskt kunnat ha kläder på sig! Alltid ett framsteg, att sen humöret inte riktigt är på topp och att minsta motgång ses som ett smärre monument får man väl ta med en nypa salt. I morgon är en annan dag . Måndag för att vara exakt, en ny vecka att räkna ner till ljuset och våren.

Vi bokade en stockholmsresa i går med avresa i maj! En morot att se framemot, Molly satt på nätet och tittade på junibacken, grönan och skansen. Vi kan väl säga att hon gärna skulle farit där på direkten om hon fått bestämma =)

Snart Solsidan, jag skrattar bara jag skriver det =D

lördag 15 januari 2011

Prickarna del 2




Ja som ni ser så finns det prickar att hämta för dom som vill!
Natten avlpöpte inte direkt idealt men vi överlevde, knappt ialla fall. Idag har Iprenets och Xylocainets makt fått råda och då går det bättre.
Nu hoppas vi bara att dom försvinner så allt blir som vanligt igen.
Fördelen med sjuka barn ( om det nu finns några sådana) är väl i sånt fall att man kan stanna hemma utan att känna att man igentligen skulle ha gjort något annat, som idag har vi frostat av frysen, bakat bröd, skurat fläkten, städat kökskåp och bakat muffins till Alle. En helt OK dag med andra ord.
Nu är barnens godisätande i full gång, själv tuggar jag tuggummi för allt vad tänderna håller. 2011 ska få bli GI året nummer ett, det gäller bara att ha lite ryggrad och bestämma sig för vad man vill ha och inte vill ha.
Om temperaturen fortfarande ligger på " jag fryser ihjäl om jag går ut" i morgon så får det väl bli en innedag även i då. Få se vilka effektiva ting vi kan hitta på då =)

fredag 14 januari 2011

7 miljoner st.

Jag skämtar inte när jag säger att det är prickar överallt, från två till 7 biljoner på en natt. Nu kliar det i sinne och tavegylet hjälper inte för fem öre. Det känns något hopplöst just nu. Jag är ingen idealisk mamma när det kommer till sjuka barn. Dels därför att dom aldrig är sjuka så vi har givetvis inga medikament hemma + att jag blir något handfallen när jag inte kan hjälpa på ett bra sätt. Som nu - Mamma det kliar och kliar och kliar...aaaaa vad ska jag göra? Google here i come. Xylocain salva tipsar många om, verkar tydligen bedövande. Så nu provar vi det !

Önska oss lycka till och sov gott, just det lär inte vi göra.

torsdag 13 januari 2011

Dum spiro, spero

Så länge jag andas, hoppas jag...
En väns pappa är sjuk, riktigt sjuk. Att inte veta, oroa sig och vänta är ett hemskt tillstånd att vistas i. Att inte få svaren man vill ha, att inte kunna skylla på någon annan, att känna total hopplöshet är ett ännu värre tillstånd.
Nu vet ingen hur allvarligt det hela är, om det överhuvudtaget är allvarligt men hur det än slutar, vilka svar man än får så är tillståndet i januari 2011 något dom alltid bär med sig, varje gång dom känner hopplösheten komma krypande så ska dom alltid minnas den där onsdagen som något ännu mera hopplöst. Tiden läker alla sår men ärren finns kvar.

Min älskade vän, sluta aldrig hoppas och sluta aldrig andas, det löser sig ska du se.

onsdag 12 januari 2011

middags tips!

Kycklinggratäng

1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 dm purjolök
1 gul lök
vitlök , efter smak
1-2 äpplen
Färska champinjoner

2-3 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
paprika pulver
salt och peppar

Koka ris så det räcker till antalet personer som ska äta. Sätt ugnen på 175 grader
Hacka, paprika, purjolök, lök, äpplen och champinjoner. Stek!
Tillsätt, creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpure, sambal och kryddorna. Låt puttra ihop en stund och smaka av.
Dela kycklingen i mindre bitar och rör ner i såsen.
Lägg riset i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått färg och den är varm igenom.


så då var det klart! Supergott.

måndag 10 januari 2011

Den ringde..

...väckarklockan i morse, och ja, jag har överlevt, ja det var ganska roligt att fara på jobbet och det känns bra i själ och hjärta att jag faktiskt har ett jobb jag trivs med. Så nej jag ska inte klaga =) klagar förvisso inte när jag är ledig heller...

Har besökt bibblan en sväng idag och lånat lite ny läsning, lagt in en beställning på en bok och surdegsbröd som jag ska få hämta i morgon, så det lär nog bli lite bakning även denna helg.

I morgon ska här skottas tak =/ lever jag och mina armar inte på onsdag då vet ni varför.

Barnen gör sin första dagisdag i morgon, få se hur länge det varar innan lilla M får sina prickeli prickar, han drar fortfarande upp tröjan flera gånger varje dag och säger - Nääe mamma inga plickal i dag heller =)

Nu ska jag betala en räkning och handla lite åt min fina svägerska på tradera, som alltid hoppas vi på vinst.

Må och mys.

lördag 8 januari 2011

Och det bidde bröd

Stooora bröd, gigantiska. En skiva blev ca 30 cm, men andra ord en hel måltid på en smörgås =)
(Jonas, jag tycker absolut du ska försöka,använd Lisas fina maskin så ska du få se på andra bullar !)

Receptet sa att det skulle bli 2 st bröd, och av bilden i boken att döma så såg det ut som 2 st normalt stora grekiska lantbröd. Men om min surdeg var besatt av magiska krafter eller om jag gjorde jättetokigt det vet jag inte, Men det blev 4 st stora bröd som vänner och bekanta blev påprackade för just den här sortens bröd ska ätas ny gräddat. Nu står det en ny liten vän på diskbänken, han ska få sova i pannrummet i natt så förhoppningsvis blir det mera bröd här framöver. Sitter som bäst och försöker leta fram en jäskorg och en baguetteplåt på nätet som inte kostar skjortan!

Lilla M har haft sitt sista kalas i dag, 11 barn med tillhörande gjorde eftermiddagen väldigt trevlig och uppskattad. Än en gång tack så jättemycket!
I morgon är sista sovmorgonen för den här gången, tragiskt javisst. Men samtidigt så mår man inte riktigt bra av att bli så här "jätteledig" om vi har varit. Mycket slöande och lite slappande har gjort oss till riktiga soffpotatisar. Men nytt år, nya möjligheter.

Vi ses och hörs.

tisdag 4 januari 2011

Nu e glada julen slut slut slut..

Och då ska allting ut, inte direkt lika roligt som att plocka fram alla saker är det att plocka bort dom igen. Men det går undan om man är effektiv, jag måste intala mig själv när jag vaknar på morgonen att idag sara är det inte söl och dröl som gäller, utan idag ska du göra det och det och det.
Så denna dag har jag bakat bullar, blåbärsmuffins, långfranska och leilas rocky road! Inte dåligt gott vill jag lova. Har även hunnit plocka undan samtliga julsaker på nedervåningen ( övervåningen) är redan klar så det känns bra i hjärtat just nu!

Vi var bortbjudna på middag i söndag hos goda vänner, förutom supergod mat och jättetrevligt sällskap så bjöd även kvällens diskussioner på inspiration. Vi pratade bland annat om surdegsbröd. Har aldrig provat göra detta men efter lite påläsning så har jag nu en liten bäbis stående på köksbänken som ska matas och pysslas om i några dagar innan själva bakandet ska påbörjas. Jonas jag återkommer om resultatet =)

I morgon bär det av till Piteå för lite shopping, förhoppningsvis en ny jacka. P är även semmelsugen och eftersom kvartersbageriet är kända för sina underbara bullar så lär vi nog även styra kosan dit.
Hoppas ni njuter av eventuell ledighet och mår som prinsar allihopa.

Puss och kram.

lördag 1 januari 2011

prickeli prick

Nu har det hänt! Ett sjukt barn i vårt hus..det har nog aldrig hänt!
Ingen av dom har en endaste sjukdag under hela hösten, om man bortser från Lilla m:s krypande besvär =/ Men nu har pricksjukan invaderat även Bankgatan, Stora M har prickar överallt, tur som var totalt oberörd. Ingen feber och i stort sett klifritt. Lite mera synd om henne än vanligt men det kunde ha varit mycket värre. Nu är det bara att vänta på den mindre familjemedlemmen och hoppas att det slutar lika lindrigt där.

just nu äts det godis för brinnande livet, som om det vore en tjuv i varje hörn som bara väntar på att få ta en av dom som möjligtvis ligger kvar i skålen =)

I morgon väntar finmiddag i stan hos goda vänner, det blev inget nyårsfirande för oss då Peter jobbade så vi tar det i morgon istället!

En sak till bara, Mario kart är nåågot beroende framkallande, undrar om det finns behandling att få?

Kram