tisdag 26 april 2011

Påsk!

En liten sammanfattning!

Torsdag:
Frukostjobba, stadstripp, en son med blått hår =), trevligt gammalt kompismöte, sprojlans ny shoftshell jacka till Molly för en hundring!, påskäggsköp i form av hopprep, scarf, mössa och diadem, sonen fick en frän keps och en Bamse tidning! Vidare gick turen till lunch hos och med goda vänner, en snabb tur till kläppen för lite bebismys och gofika. Hem och ut i det fina vädret. Ett krafttag med symaskinen gjorde mina 60 tals klänningar som nya =)

Fredag:

Långprommis, solariesolning!?! go frukost och sen uuuut! Grillade hamburgare på bron till lunch, aaahhh vad livet är härligt. Dagen fortsatte utomhus och sen middag hos svärfars, givetvis i min nya klänning =D Påskäggs-ätning

Lördag och söndag spenderades även de utomhus i mesta möjliga mån, i det underbara vädret kändes inte krattningen som en uppoffring direkt!
Vi har även spikat lite brädor på balkongen och ätit grillat hos bästa syster!

Jag hoppas ni haft en lika underbar Påsk som vi!

Ägg ägg

onsdag 20 april 2011

Hårklippning!

I morgon är det dags!
Min son ska till frisören, en vårklippning innan Stockholmsresan.
Han hälsade på mig på jobbet i dag med en liten kinessvans, mitt uppe på huvudet. Stiligt dekorerad av hans kärleksfulla syster så nu finns ingen återvändo, klippning ska det bli!

Sen ska även påskäggen fyllas med lite roliga saker, vad vet jag inte riktigt men Molly måste få strumpor, 4 par på två dagar är nog något form av rekord.

Den där lediga oplanerade helgen har plötsligt blivit alldeles tok-fulltecknad. Omplantering av krukväxter, däckbyte på firmabilen och en ordentlig uppskrubbning!, brädfodring på balkongen, omskolning av mina plantor och lite frösättning + allt annat som ska rulla på i vanlig ordning=) Men det ska bli jätteskönt !

Hoppas ni andra får en massa påskägg, god mat och massor med skratt!

Solsken =)

måndag 18 april 2011

Ett stycke tyg lycka.

Min syster har ett hus, i huset finns två lägenheter men nu mera bara en hyresgäst. Den söta tanten som bodde i lägenhet nr 2 gick bort i höstas och nu är det dags att tömma boende och förråd. Det gäller att smida medans järnet är varmt så det gjorde vi givetvis.

Hela förrådet skulle lastas på traktor och kastas!! AAAAA hur kan man bara göra en sån sak!!? -skräp för en är skatt för en annan! I den skattkistan fanns en massa fint och när vi öppnade en av de gamla resväskorna som legat ett X antal år så hittar vi en hel drös med 50 tals klänningar =D haha nu ska symaskinen fram för här ska tråcklas.

Vi fick givetvis lov att ta det vi ville ha, vi har inte tjuvat =)

Helgen som sådan bjöd på en oväntad loppisrunda i Piteå i lördags, fyndade 8 st jättefina glasscoupe glas och en kälke som farfar skulle ha kunnat rusat nerför backarna på.

Söndagen blev en dag i ätandets tecken, vi brunchade som om vi aldrig gjort någonting annat. Mat och de bästa vännerna förgyllde helgens sista dag.


Nu är det bara två arbetsdagar kvar och sen stänger vi butiken, 5 dagars ledighet står för dörren och den som var relativt oplanerad för några dagar sedan har helt plötsligt en massa punkter på schemat. Men jag ska blunda en stund, för då ser jag inte eländet =)


Påskpussar på er!












torsdag 14 april 2011

End of the week

Och vi påbörjade helgen redan igår! Grillpremiär =) Hasselbackspotatis och fläskfilè en onsdag, smakade helt perfekt och att sommarkänslorna kom smygande gjorde saken inte sämre.


Idag utfodrades 4 hungriga troll med hemlagad pizza, 2 större trollmammor fick också smaka en bit. En stund på den soliga trappan och ett trevligt kvällsbesök fulländade dagen.


I morgon bär det av för storhandling på solbacken, i helgen ska det nämligen ätas Brunch på Bankgatan, massor med mat och trevliga männsikor kommer att få den här helgen att skina som den klaraste sol.


Nästa vecka bjuder på kortvecka, ser fram emot fem hela dagars ledighet med igentligen ingenting planerat utom möjligen gardinbyte, vi får se helt enkelt!

Hoppas solen skiner på er allihopa =)

fredag 8 april 2011

Ett kök i kaos!

Jag och mina barn har bakat i dag, chokladmuffins, vaniljbullar, norrlandskaka och långfranska. Vilket innebär ett kök i fullständigt kaos trots det faktum att jag jobbar med just mat i just kök så blir det helt upp och ner när jag ska göra någonting som innehåller mer än 4 ingredienser Men slutresultatet är det som räknas och det blev perfekt!

Alle åt minst tre bullar så betyget blev väl godkänt.

Anledningen till storbaket är att frysen gapade tom, barnen åt de sista muffisen i går och bullar gick i sin för ett antal helger sen, så kan vi inte ha det =) Att det sen verkligen är superkul att baka gör inte saken sämre

I morgon ska det bli thekakor och mjukaka sen är frysen fylld för den här gången.






Nu ska jag ta och beställa hem lite roliga frön, för i morgon ska sådden börja för den här säsongen. Håll tummarna att vi får äta squash i sommar.


Tjing!

torsdag 7 april 2011

Vi förbereder oss..

för kalas, 2 st för att vara exakt.

6 års kalas för två små prinsessor står på helgens schema så min egen lilla prinsessa dansar på små rosa moln.

Kvällen har vi spenderat i pysselrummet med insagning och diverse annat.

Så här blev slut resultatet





Innehållet håller vi hemligt tills damerna ifråga öppnat de rosa papperna.

En promenad stod även på kvällsschemat och nu lite searching efter en n balkongdörr, vi får se vad vi kan hitta.


Sov gott.


måndag 4 april 2011

Storken har anlänt!

Och med sig hade han en prinsessa =)

Den finaste Ebba såg dagens ljus klockan 22.45 i går kväll!

en alldeles perfekt liten tös på modiga 3,7 kg och 51 cm lång=)


Yippieee!

lördag 2 april 2011

Lördag!

Morgonpromenad

ägg och bacon

Dammsugning

Kläd-inlämning

Dusch

Lunch

Legobygge

Spel-spelande

Mellis fika

Klädhämtning

Förhoppningsvis rikare än i morse

Goo middag på restaurang i Piteå

Kvällstittande

Sömn

!

fredag 1 april 2011

Trattkatt!

I dag var den stora kastreringsdagen! Och nu ligger våran lilla gumma alldeles utslagen på köksgolvet, med en plasttratt runt huvudet. Det kan inte alltid vara roligt att vara katt, desto roligare var det att komma hem och hitta kökskatalogerna liggandes i brevlådan =) Det finns mycket fint ska ni veta! Nu hoppas vi bara på SM guld för AIK såå kanske min andra hälft också inser att det behövs ett nytt kök på Bankgatan. Resten av helgen är fullbokad till bristningsgränsen, kalas x 2, klädbytardag och annat smått och gott som gör att den helg kommer att vara överstökad innan vi har hunnit säga flaska. ( om vi har tur så kommer det kanske en bebis också ) Hoppas ni andra kommer att ha lika trevligt och att den himla snön bestämmer sig för att försvinna. Om ni undrar varför jag inte har några mellanrum i min text så beror det inte på att entertangenten inte fungerar utan snarare att bloggen gör lite som den vill! Nu laddar vi för fredagsmys =) POK