fredag 29 juli 2011

Njuter!



Hoppas ni gör likadant!

onsdag 27 juli 2011

Lite gammalt blir nytt.







Efter en intensiv helg både i inköp och försäljning så blev det ilte "pynt" av det hela.


Nu njuter vi av de sista sommarveckorna, ledighet stundar och jag hoppas mina barn inte slår i hjäl varandra. Det har varit lite mycket av den varan de senaste dagarna.


Nu myser vi till Blixten Mqueen, fikar i soffan och tänder lite ljus.


Puss och kram














fredag 22 juli 2011

En tanke med vinden

Måns: Du mormor kan du köra bil?

Mormor: Näe Måns, mormor kan inte köra bil.

Måns: Det är väl inte så svårt, bara köra och svänga lite grann. Men du kan väl cykla?

Mormor: joo, cykla kan jag mer eller mindre i alla fall.

Måns: Men morfar kan köra bil?

Molly: Morfar Kunde köra bil.....

Mormor: Ja, morfar han kunde köra bil han.

Molly: Men nu finns han inte mer...

Måns: näe, nu finns han inte och då kan han inte köra heller. Men du mormor det gör inte så mycket för nu kan han flyga.......


Att man kan älska sina barn så mycket!

tisdag 19 juli 2011

Det går bra nu...Pengarna rullar in som dom ska nu!

Och Norrmän, visst älskar vi dom?
Ja, jag vet att jag gör det i alla fall =) Dom tycker allting är jättebilligt och då handlar dom givetvis jättemycket !
Det går riktigt bra, jag är i sjunde himlen och svävar. Nu är visserligen mina krav väldigt små, jag är glad om en bil stannar till.

I dag har varit norrmännens dag och inte bara är dom generösa dom är faktiskt himla härliga också, idag ville en yngre kvinna prompt köpa lekstugan i söndags ville en annan köpa katten!?! Alltid väldigt nöjda och trevliga.

Nu är dagens tvätt och städning undanröjt, bodan är stängd för i dag och två omgångar Ernst Musli står på avsvalning i köket. En riktigt härlig tisdag går mot sitt slut. I morgon jobbar vi förmiddag båda två, Molly ska följa med mormor och klippa sig, en riktigt lyxig dag ska det visst bli enligt den yngre damen =)

Om det är någon som har vägarna förbi så är det öppet i morgon eftermiddag, hela torsdagen, fre eftermiddag och hela helgen om nu vädret vill som jag vill!
Jag hoppas vi ses =)

Go och gla!

Det går bra nu...Pengarna rullar in som dom ska nu!

lördag 16 juli 2011

'Nattjobb

Ikväll ger jag mig ut på nattjobb, bröllop för att vara exakt. Att jobba natt är någonting som kroppen start motsätter sig. Jag blir bakis dagen efter, mer än om jag varit ute på galej.
Men det får gå ändå =)

En tripp norrut i morse relaterade till lite nya kläder och ett par Puma skor till mig själv med prislappen kvar =) en hundring istället för 799:- det gillar vi!

Jag och barnen har i tråkvädret kokat sylt och bakat småkakor, jag gillar verkligen att baka.
Allt utom småkakor och ändå ska jag envisas, varför?
Men dagens bak blev riktigt lyckat om vi bortser från att hela köket var fullt av sylt efter syltkaksbaket =)

I går storstädade jag snickarboa! Där mina vänner öppnar jag loppisboden under veckan och under marknadshelgen. Jag har hamstrat saker både här och där så den är riktigt välfylld. Skyltar kommer upp snarast så då är det bara kika in..
Nu är det dags att ta på sig skorna, leendet och ge gärnet, bakom baren den här gången. Sova några timmar när man kommer hem och sen en sväng till stan i morgon bitti, alla pengar som kom in förra helgen väntar med spänning på att bli spenderade =)

Må och mys!

onsdag 13 juli 2011

Nu är det slut..

Sista Harry Potter filmen visas på bio och jag och världens bästa Alle har varit på dejt, i hångelsofforna i stora salongen har vi suttit och avnjutit den sista filmen.

Jag har läst böckerna så jag visste vem som lever när den andra dör men för Alle var det nog rätt spännande=)

Till saken hör att trots att man njutit av varenda i sida i böckerna och att filmerna nu är tittade färdigt på, det blev som man hoppades mer eller mindre och alla är nöjda och glada så sänker sig ett uns av vemod över en när man inser att jahapp nu var det färdigt.... Det blir liksom tomt. Nu pratar jag inte bara om Harry Potter utan mycket annat i livet, allting går så fort och till slut så är det slut...


Min Pappa skulle ha fyllt år idag , 58 år för att vara exakt men det tog slut och det blev tomt men jag lever med vetskapen om att vi fyller dagarna med njutningsfulla saker som att gå på bio med den bästa 9 åringen man kan ha, spela tjugofem omgångar UNO eller att tokdansa på Lanternan tillsammans med en massa okända människor.


Vi gjorde det igår, hör och häpna. Det är inte varje dag systrarna Carlsson dricker tequila. Men roligt hade vi och Peter M, han ägde dansgolvet, baren och allt där emellan. Stort Tack till alla inblandade för en himla härlig kväll!


I morgon ska vi jobba en stund och sen middag i stan, hem till Ernst för att bli lite inspirerad och lite mörkrädd när The Killing startar vid halv elva snåret. En dag helt i min smak =)

söndag 10 juli 2011

Jag är Riiiiiik!

I alla fall för en liten stund =)
Jag har idag på loppis sålt för 2735:- och bara mindre bra saker att ha!


Sen blev det en hel del fynd också givetvis, den kvinnliga logiken går inte ihop om man inte får handla.


Här kommer bildevis...


En liten vit tavla med en blomma

Stoooor vitmålad spånkorg

Gi bok barnens GI

2 st stora gamla medecin-glasburkar

En kjol och ett par skor till Molly

Runt gammalt rivjärn

Sänglampor till Måns, likadana som skrivbordslampan som jag lyckades fynda för någon helg sedan

2 st Zink krukor med hjärtan

Lego helikopter och polisbil


Plus en sprojlans ny Villervalla Jacka till Måns!



Allt till ett värde av 380 kr.



Nu tackar en lycklig men trött Sara för sig och tar emot den nya veckan med öppna armar! Dom har lovat regn, tack Gud säger jag bara.

torsdag 7 juli 2011

Att Njuta.

Är att leva ett härligt liv, Molly sa till mig häromdagen : Mamma, det är ett ganska skönt liv vi lever.. När en sexåring upplyser en om att man inte stannar upp och verkligen känner efter hur skönt livet egentligen då måste man andas ett extra andetag.

Vi var på rekarnationsresa igår till en liten ö mitt ute i ingenstans. En superhärlig eftermiddag med jättegod mat, sol och bad med dom härligaste vännerna. Det är att njuta.

Idag har poolen fått sig ett besök, en lyxig picnic lunch och en stund i solstolen med en ljudbok i stereon. Det är att njuta.

Just nu njuter jag också, Ernst är på tv =)
Jag hoppas ni också njuter av tillvaron, solen massor med god mat och trevligt sällskap för det är det som gör livet värt att leva.



måndag 4 juli 2011

Några rader som hastigast

Min dotter vaknade i morse med 39,9 graders faber, då är man inte kaxig, varken som dotter eller mamma. Men efter lite lirkande så gick det ner en ipren och dagen såg genast ljusare ut. Vi får väl se när den går ur kroppen om mörkret faller igen.



Annars har dagen raskat på i snabb takt. Städningen som påbörjades på övervåningen i fredags är nu klar, bara att börja om iegn med andra ord. Det finns både plus och minus med två våningar, minuset är att dom nästan aldrig är städade samtidigt. Men nu är det gjort för den här gången.



Jag och Måns har även hunnit koka drottningsylt och bakat världens godaste GI bröd, hör av er om ni vill ha receptet!



Nu ska jag snabbstäda klart skafferiet innan jag ska iväg på eftermiddags skift. Jag hoppas att jag möts av en frisk och glad liten tjej när jag kommer hem, att börja sommarlovet med sjukdom är aldrig kul!


Idag har jag lyssnat på musik genom denna, mammas farmors radio har fortfarande det bästa ljudet!