tisdag 4 september 2012

Tisdag

Ett rejält dagsverk senare sitter vi nu i soffan med ett glas rött och en skål med chokladmousse =)
GI-livet flyter på och om man bortser från mitt enorma sug efter smågodis tidigare idag så är inte uppoffringarna så stora.

Bankgatan 22 genomgår en stor förändring just nu och trots att jag slutar jobba tidigt på dagarna och barnen inte är här varje dag så har dygnet helt enkelt för få timmar.
VI bestämde oss för att göra ett sovrumsbyte på övervåningen, Molly fick ta vårat och vi ska efter vissa ombyggnationer ta hennes.
I nuläget så är faktiskt hennes klart bortser från en om-målning av ett skåp och upphängning av gardiner. Vårt är däremot det lite si och så med =)
Vi har idag målat taket två gånger och även grundmålat våran fina säng, kvar att göra är tapetsering, eldragning, golvmålning och lite finputs.
Jag räknar kallt med att nästa lördag är övervåningen tillbaka till sin gamla vanliga röra och inte det mastodont kaos som råder där just nu..

Molly har börjat skolan med bravur, det är läxor och kompisar i långa banor, skolmaten smakar ungefär som den gjorde på den tiden då det begav sig.. mindre bra vissa dagar alltså och bättre andra =)
Måns lever dagislivets glada dagar och jo det känns hemskt att det är sista året på Ringens fina förskola, nästa år vid den här tiden så sitter mitt minsta bus i skolan.
Dagarna går, barnen växer och livet rör sig snabbt från ena sidan till den andra.

En vän har i dagarna som gått förlorat sin mamma.. och helt plötsligt så påminns jag om hur skört livet ännu en gång kan vara.
Min pappa skulle ha varit den som byggt här hos oss den gångna helgen, varit den som jag fick fråga hur vi egentligen skulle göra med golvet..
Fyra stycken träd har vi fällt på gården och jag kan fortfarande vänta mig att han ska komma körandes, sakta in och kliva ur bilen för att hjälpa till med allt ris och veden som ska tas om hand.
Men hur gärna jag än vill så kommer han inte, lika lite som hon kommer att göra det.
Man lär sig leva med det, men inte acceptera det.