tisdag 30 april 2013

Tisdag

Min allra käraste granne har gått och blivit med karamellfabrik!
Inte illa att ha sådana grannar, speciellt inte när man får vara med och kika på tillverkningen.
( och mumsa på varma polkagrisar)





Byskes alldeles egna polkagrisar in the making.








En himla massa karra!



C, som i Carlstens Karameller


Man kan tydligen även koka barn i den..

Med hem tidigare i dag följde en påse med krossade lingonkarameller, de fick pryda en form kärleksmums.
Det handlar om att ge och att få






Recepten på de ultimata kärleksmumsen hittar ni under Bakat!

måndag 29 april 2013

Måndag



Måndagspizza av vesuvio/hawaii/capricciosatypen med pizzasallad gjord på färsk vitkål, 
våren och dess grönsaker är mycket bra årstid!
Pizzareceptet hittar ni här!









Övre plan.



Hallen på övervåningen







Här bor Molly








Och Måns...
under en viss förändring bör tilläggas






Lilla hallen på nedre plan











söndag 28 april 2013

Söndagsmiddag.

Mamma bjöd på middag idag!
I vår familj så är mat viktigt, väldigt viktigt. Vi träffas ett par gånger i veckan och äter eller fikar allihop tillsammans. Inte jättevanligt i dagens samhälle att ha en sådan typ av familjerelation kanske men för mig är det något viktigt jag bär med mig av och vill även att mina barn ska ta den delen med sig till sina blivande familjer.
Min mamma har alltid lagat jättegod mat, aldrig halvfabrikat, alltid gräddsås och gärna nya rätter. Även hon har blivit lätt Lchf frälst så det är mat som är tillagad för att passa oss allihopa, även de som äter potatis.
Idag hade hon gjort en jättegod lövbiffsgratäng, inspirerad av Åse på 56kilo.se.





Mammas goda lövbifsgratäng.
4 p
400 g lövbiff, strimlad
1 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche, vitlök och örter
3 msk philadelohiaost
0.5 dl riven wästerbottensost
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk soya
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med kalvfond, lite salt och vitlök. Låt marinera 15 minuter. 
(gärna längre om tid finns)
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. 
Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde, creme fraiche och  Krydda med timjan, soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. 

Den ugnsrostade blomkålen var supergod att äta till. Bryt blomkålshuvudet i mindre bitar, smält lite smör i en panna, ringla detta över. Pressa i en vitlöksklyfta och salta, vänd runt alltihopa och rosta i 150 grader tills de fått fin färg och är mjuka igenom. 




En Söndag hemma hos oss!

























Sitter i solen på brotrappan och njuter en stund mellan regnskurar och snöstormar.
Så här ser det ut hos oss denna söndag i slutet på April, vi håller som bäst på med diverse omflyttning av möbler på övervåningen. Det fina skåpet ni såg i förra inlägget ska få sin plats på Måns rum och det innebar ny säng och tack och Hej till en massa leksaker han inte leker med längre.
Det har varit tunt på matlagningsfronten de senaste dagarna men när måndagen gryr så ska det bli ändring på det.
Lchf pizza, köttfärsbiffar med pepparotscoleslaw och fisk ska vi grilla, i foliepaket har jag tänkt.
Bilder och recept kommer naturligtvis allt eftersom veckan byter dagar.
Må och mys