tisdag 10 februari 2015

Tisdag

En ny vecka, februari har nått sin mitt. Harry fyller fem månader på torsdag och ljuset har åter nått Norrlandskusten.
Solen går upp lagom till att barnen måste lämna sina varma sängar och hinna till skolan, ner går den inte förrän till middagstid och ljuset lyser upp tillvaron och smutsen på golvet på ett alldeles fenomenalt bra sätt.

Jag började så stort för ett par veckor sedan att skriva ned varje måndag vad jag skulle skulle hinna med varje dag. Inga märkvärdiga saker men bara för att de inte ska fylla upp huvudet mer än nödvändigt så hamnar de på papper istället och när de är gjorda så stryker jag ett streck.
Det har tyvärr inte blivit så många streck den senaste tiden men den här veckan känner jag att det kanske kan bli ett eller två.

Jag gillar projekt av alla de slag, hänga tvätt och vattna blommor är nödvändiga ting men jäkligt tråkigt. Roligare är det att måla, klippa, vika och laga. Det senaste är en leksakskista till Harry.
Vi har även gjort lite alla hjärtans dag pyssel jag och barnen, de gillar när den stora pyssellådan kommer fram, alla band, saxar och glitter som i slutändan blir fina saker att ge bort.


Före


Under tiden


Inuti.


Den är inte riktigt klar ännu, handtagen på sidan och låset till framsidan ska spraymålas. Jag funderar även på någonting till ovansidan på locket...Text av något slag kanske.

Idag har vi varit på utvecklingssamtal med Molly. Jag kan inte annat än känna en oerhörd stolthet över henne! Jätteduktig i alla ämnen, lugn och harmonisk i klassen och bidrar med en härlig stämning. Ordentlig och noggrann är hon också. På skolan iallfall och det får jag se som huvudsaken.
Här hemma är huset städat idag och tvätten är omhändertagen. I morgon hade jag tänkt väcka en och annan pelargon till liv och städa under diskbänken. Onsdagsglamour eller så inte.


torsdag 5 februari 2015

Torsdag

Vi började torsdagen med en föräldrautbildningsträff!
Med två barn i bagaget så kanske man kan tycka att det inte är så mycket man behöver lära sig men på nio år så har det hänt en hel del i utvecklingen, vad man ska tänka på, hur man ska säga, hur man ska mata osv..
Nytänkande i all ära men det är roligt att känna att erfarenheten är viktig när det kommer till barn och deras uppväxt.

Jag har iallafall uppfyllt mitt inköpande för februari månad, en kronan sulky ska rulla efter Bankgatan denna vår. En svart såklart och då börjar letandet efter en fin dyna och kanske en annan åkpåse också.
Marknaden är stor för olika produkter till de små liven, betydligt större nu än den var när de andra var små.

I nuläget lutar det åt denna



.....eller denna



Men först måste jag få sålt den som ligger i vagnen idag, en sak in, en sak ut.
Det är en bra regel att följa tycker jag.

I morgon sjunger vi fredagens underbara lov, barnen är lediga och även min bättre hälft tänker sig en halvdag på jobbet. Vi planerar ett biobesök med de stora barnen och kanske badhuset på lördag.
Vi fyller dagarna med bra saker, jag ska städa i morgon förmiddag till exempel!


onsdag 4 februari 2015

Onsdag

Förkylningen har slagit klorna i mig, högra sidan av ansiktet bultar värre än tandvärk och huvudet skulle lätt kunna få falla av utan att saknaden skulle vara allt för stor.
Vilket innebär slötittande av en massa mindre bra tv-program och te, baljor av te!
Då alla i min omgivning drabbats av denna eminenta sjukdom så trodde jag inte att jag skulle klara mig men jag önskade en lindrig variant.. jaja det är ett par dagar av självömkan som väntar men sen blir det bra igen.

Jag gjorde ett nytt glutenfritt bröd igår, min kropp och gluten är inte bästa vänner just nu så då gäller det att hitta det bästa i brödväg som inte innehåller vanligt raffinerat mjöl.
jag utgick från Åses kesobröd och med en del förändringar så blev det riktigt bra!






Ost och bovetebröd.



4 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
3/4 dl naturell yoghurt 
1 dl riven ost
3 msk kokosmjöl
1 1/4 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
2 msk bakpulver
1 nypa salt 

Vill man kan man tillsätta solrosfrön, chiafrön eller något annat med tuggmotstånd. Ca 1 dl sammanlagt 

    Mixa keson i en matberedare, tillsätt äggen och yoghurten och kör tills en slät smet. Tillsätt restan av ingredienserna och låt stå en liten stund.
    Klä en mindre långpanna med bakplåtspapper och häll i degen, platta ut med en slickepott och grädda i 175 grader ca 20-30 min.



söndag 1 februari 2015

Söndag

Den första februari och en månad med köpstopp på Bankgatan!
Detta inkluderar givetvis inte mat och tandborstar men ting man kan ta på eller ha på sig kan man väl säga.
Säkerligen skittråkigt men ack så nödvändigt!
Att satsa på istället är tillvaron hemma, att få den så enkel och smart planerad som möjligt.
Var sak på sin plats, matlistor, storhandling, förberedelser för att förenkla dagarna så mycket som möjligt. Att se till att allt är packat och klart kvällen innan barnen ska iväg tills skolan eller till sin pappa.
Skittråkiga saker det också men ack så nödvändigt!

En annan sak jag tänkt på i matlists-sammanhang är att det varje vecka ska testas en ny maträtt.
Denna första vecka i februari testar vi det här:

Zucchinipasta med räkor, vitlök och chili.

3 st zucchini
400 g skalade räkor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st chili, finhackad utan kärnor
2 dl dill, fint skuren
2 st citroner, skalet av
50 g smör, till stekning

Fräs chili och vitlök i smöret utan det tar färg. Häll på grädden och creme fraiche, låt det hela puttra ihop ca 10 min, smaka av med salt.
Dela zucchini på 4 och skär bort kärnhuset. Skär sedan 3mm tjocka remsor med en mandolin eller osthyvel. Stek zucchini i omgångar i en het stekpanna med olja tills den får lite färg, salta. 
Blanda ihop såsen med zucchini, dill, citronskal och räkor. Servera och pressa över en klyfta citron.

Jag tycker det låter riktigt gott!


Nu ska jag ta min snuva med mig och gå i säng, då resten av familjen redan varit förkylda så är det bara ta det i hand och hälsa välkommen. Jag hoppas på en snabb historia och feberfri för all del.
I morgon står ett återbesök på kirurgen på schemat, jag är laddad till tänderna får jag lov att säga.
Och känner mig som en riktigt skräcködla.....