Delar med mig här och ifall ni bakar ni också så får ni gärna lämna en kommentar så får jag höra vad ni tycker!
Lchf Knäcke
1.5 dl skalade sesamfrön
1 dl riven ost
1 ägg
0,5 tsk salt.
Blanda ihop allting i en skål – det blir en lite kletig smet. Bred ut tunnt på bakplåtspapper, grädda 15 min i 175 grader, ta ut och skär i bitar, vänd och låt torka på galler på eftervärmen i ugnen.
Det finns lite olika variationsmöjligheter med detta bröd också...
Det finns lite olika variationsmöjligheter med detta bröd också...
1. Byt ut 1/2 dl sesam mot linfrö.
2. Tillsätt 1 – 2 msk olivolja, så blir brödet sprödare.
3. Med lite mer salt samt olivoljan, blir det ett tv-snack man kan äta med nån god dipp!
3. Med lite mer salt samt olivoljan, blir det ett tv-snack man kan äta med nån god dipp!
Solrosknäcke
2 dl coccosmjöl
2 dl linfrö
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrö
2 msk fiberhusk
7 dl vatten
1 tsk salt och eventuellt andra kryddor efter smak och tycke.
Häll ner alla ingredienser i en skål och rör om ordentligt. Använd en stor bakplåt med bakplåtspapper och tryck ned massan jämnt med en slickepott. Grädda i ugn på 160 grader i cirka 30 minuter. Ta ut plåten och skär i lika stora bitar med en vass kniv. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda ytterligare i 60 minuter. Ta ut plåten igen, lägg knäckebröden på galler och ställ in i ugnen på 100 grader och kolla så att de blir helt torra och spröda (det tar cirka en timme).
Förvara i tät försluten burk.
Om man nu gör det översta brödet lite mer i snacks form så kan det vara gott att ha något att doppa det i
Dipsås
2 dl creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1/2 liten lök superfinhackad
grillkrydda
lite salt
nymalen svartpeppar
Örtkrydda
Cayennepeppar
1 riven vitlöksklyfta
1/2 liten lök superfinhackad
grillkrydda
lite salt
nymalen svartpeppar
Örtkrydda
Cayennepeppar
(Tänk gärna på att använda kryddor som inte innehåller Jästextrakt/glutamat.)
Bankgatans basilika aioli
2 dl god majonäs, antingen köper du eller så gör du egen. Recept finns här!
1-2 rejäla vitlöksklyftor
1.5 msk limesaft
2 msk fryst basilika eller 0.5 dl fin hackad färsk.
Rör majonäsen slät och pressa i vitöken, rör ner limesaft och basilikan. Smaka av med herbamare och lite svartpeppar.
Du kan även testa detta, supergott tycker jag..
SvaraRadera2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl pumpafrön
1 dl sokrosfrön
0, 5 dl chiafrön
0, 5 dl linfrön
2 msk smält smör
Lite salt och brödkryddor.
Grädda 15 min i 175 grader, låt torka på låg värme med ugnsluckan lite öppen i 45-60 min.
Toppen!
RaderaJag gillar att det kan få vara lite frasigt när man tuggar ibland =)