tisdag 14 januari 2014

Tisdag

Jag kokade soppa på jobbet idag, vad som kan vara en av de godaste sopporna jag åstadkommit!
Det innebär att ni måste testa, jag lovar att ni inte blir besvikna.
Den heter potatissoppa men att skippa potatisen är inga problem, soppan blir lika god ändå.


Krämig vegetarisk currysoppa.

4p

2 gula Lökar
(8 potatisar)
2 Tomater
1 tsk curry
olivolja
1-1.5 dl
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde
färsk bladspenat

Skala och skär löken i skivor, dela potatisen i bitar, kvarta tomaterna.
Stek löken, tomaterna och potatisen i olivolja i curryn ett par minuter.
Tillsätt kycklingbuljongen och lite vatten, låt puttra en stund och tillsätt lite mera vatten,
Låt koka under lock ca 15-20 min tills potatisen är mjuk. Häll i grädden och koka upp, vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
Nu är det givetvis inga problem att tillsätta strimlad skinka eller salami i soppan om man vill det istället för att ha den helt vegetarisk.
En god smörgås, gärna varm är ett bra påhitt till det också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar