tisdag 31 mars 2015

Tisdag

Fiskgratäng 

4 p

ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande
1 dl cremefraiche
2 dl vispgrädde
0.5 ask philadelphiaost
1 låda fryst dill ca 35g
2 tomater
2 dl riven ost
Salt, citronpeppar, fiskkrydda.


Sätt ugnen på 175 grader.
Se till att fisken är helt tinad innan du börjar.
Dela i bitar, inte jättesmå och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt, citronpeppar och fiskkrydda.
Blanda ihop grädden, cremefraichen och philadelphiaosten i en bunke. Salta och peppra lite och i med dillen. Riv ner osten i såsen och häll denna över fisken i formen. Skiva över tomater och lite mera riven ost.
Ställ in formen i ugnen ca 20 min, se så att fisken har blivit helt vit och inte genomskinlig.

Servera pressad potatis eller blomkålsmos till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar