tisdag 18 december 2012

Tisdag

Jag är en människa med rätt bred fantasi och en aning livlig om ni så vill.
Äventyrsfilmer i all ära men framförallt tantsnusk romaner har alltid legat mig varmt om hjärtat, jo även en och annan deckare som kommit i min väg har jag läst, byggt upp en historia kring och med andan i halsgropen ögnat igenom de sista skälvande sidorna innan mördaren tas till fånga.
Med romanerna så blir det en annan typ av värld, en annan verklighet.
Jag kommer på mig själv med att både skratta och gråta tillsammans med karaktärerna i böckerna och tycker oftast rätt illa om de filmerna som uppkommer efter en riktigt bra bok. Antingen så läser man dom och njuter eller så ser man filmen och får två timmars njutning på skärmen i stället.
Att göra både och blir för min del oftast en besvikelse, och dom försöker jag hålla mig ifrån.

Men nu var det inte just det som det här inlägget skulle handla om!
Jag har varit på stan idag, tandläkaren, optikern och kiropraktikern.
Tjopp tjopp tjopp så gick det undan, men jag fick en lucka mellan ögon och ryggdoktorn som gjorde sig alldeles utmärkt för en sväng om på stan =)
När jag nu inte var ute efter något speciellt så kom jag på mig själv med att iaktta människor i stället för klänningar, en mycket intressant företeelse må jag säga är när min hjärna börjar vandra. Ögonen spanar över kläder, frisyrer, vad dom har i påsarna. Tankar om vem som finns i motsvarigheten i den blonda tjejens telefonlur.
Om dom har julgardiner hemma, och de förutfattade meningarna som också poppar upp om vilka som har kvar sina gardinerna ända fram till påsk och de som sätter fram ljusbågarna utan att ta ner fönsterlamporna som hänger ovanför....
Om det verkligen är kärlek mellan hon och han och hur länge kommer den hålla, ifall dom får barn blir det då en pojke eller flicka?
Minnet som kommer flygande om en promenad på stan för många år sedan med han som jag tyckte mycket om just då.

Undra om han som står i kassan på Intersport är lagd lite åt det "andra hållet"...
Och vad har den där lilla pojken råkat ut för som skriker sin mamma vansinnig i kön på Vero Moda.

När jag satt och väntade på att få komma in hos kiropraktikern så kom det ut en kvinna från ett annat behandlingsrum och först så hörde jag bara henne prata och genast blev det fart på fantasin.
Hon lät rik, ni vet så där högeskole utbildad, fin i kanten, mycket pengar lite Mickan i solsidan typen.. fast i äldre modell, typ 60+.
Mja, där skenade jag i väg lite grann, 60+ stämde nog ganska väl. Men inget annat, så genast for fantasin iväg åt ett annat håll och jag kom på mig själv med att fundera på (i all välmening faktiskt) vart någonstans i stan de säljer byxor för en som är som en smurf lång men har ett parti mellan höfterna och låren som är ungfär lika brett som garageporten hemma..

Hjärnan har jobbat på högvarv denna eftermiddag och när jag nu sitter här i min rosa fleecejacka så slår en annan tanke mig.

De som sett mig på stan, vilka fantasier har dom kokat ihop om den där halvblonda, kortisen i svart..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar