söndag 27 september 2015

Söndag, ännu fler äpplen...

En bra gåbort-present är väl aldrig helt fel?
Jag har turen att bara kunna stiga utanför dörren, gå över vägen och in i det mysiga lilla röda huset tvärs över gatan för att få avnjuta surströmming med ett gäng härliga tjejer.
Med i korgen finns en burk Äppelsylt till kvällens värdinna.


Äppelsylt

1 kg goda äpplen
1 tsk malen kanel
1 tsk stött kardemumma
2 dl vatten
ca 1 dl socker, mina äpplen är riktigt söta i smaken från början så jag tillsatten ca 1-2 msk men smaka dig fram!


Skala och hacka alla äpplen utom två, lägg i en panna tillsammans med kanel, kardemumma och vatten.
Låt koka under lock ca 15 min.
Hacka de sista äpplena med skalet kvar och lägg även ned dessa, koka fem minuter till och häll upp väl rengjorda och värmda glasburkar.

Ifall du inte räknar med att äta upp all sylt inom den närmaste veckan så gör du klokt i att frysa den, eftersom sockermängden är såpass liten och då det inte är tillsatt någon form av konserveringsmedel så är hållbarheten rätt kort.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar