onsdag 30 september 2015

Onsdag, Ceasarsallad!

Sallad är ungefär som soppa, vi äter det när barnen inte är hemma.
Det här receptet har jag delat tidigare men eftersom det är det ultimata och mest utvecklade jag har i mina gömmor så får ni det igen.


Ceasarsallad 

Valfria salladssorter av det gröna slaget, jag använde vanlig isbergsallad och Cosmopolitan
Gurka
Coctailtomater
Stekt bacon
Rödlök.
Hyvlad wb-ost

Dressing

2 äggulor
3 dl rapsolja
( eller 1 dl majonäs)
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl creme fraiche
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
½ dl finriven parmesanost eller finriven WB-ost
salt & peppar

Mixa ihop äggulorna med oljan till en tjock majonäs, smaksätt den med senap, vinäger och salt och peppar.
Blanda ihop 1 dl av majonäsen med crème fraichen, tillsätt citronsaften, pressad vitlök, sardellerna och parmesanosten. Mixa ordentligt så det inte blir några hela sardellbitar. Smaka av med salt och peppar, ev lite Herbamare örtsalt också.
 Låt den gärna stå och dra någon timme.

Kyckling lågtempererad 


50 g smält smör
1 tsk soya
1 krm svartpeppar och 1 krm vitpeppar
1 1/5 krm paprikapulver
2 vitlöksklyftor
0.5 msk salt
1/2 krm citronpeppar
lite chilipulver

Smält smöret, rör ned resten av kryddorna och pensla det på kycklingfilen.

Sätt ugnen på 70 grader, en termometer i den tjockaste delen av filén och grilla tills den står på ca 70 grader, 1-1.5 timme.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar