tisdag 29 september 2015

Tisdag, köttgrytans dag!

Vad som skulle bli pannkaka till middag övergick i spaghetti och köttfärssås då Måns gärna ville ha pannkaksmuffins till mellis. Köttfärssåsen övergick till köttgryta då det på något mystiskt vis försvunnit ett paket köttfärs ur frysen utan att jag egentligen vet vart det tagit vägen...
Men köttgrytan var riktigt jäkla god så det gjorde ingenting!


Gräddig köttgryta med lök, svamp och morötter.

4 p

1 kg kött, gärna gris. Jag använde Picnicbog, grytbitar.
2 gula lökar
Salt, peppar och paprikakrydda
2 morötter
10 st champinjoner
4 dl vatten
1 köttbuljongstärning, gärna Kung markattas ekologiska
0.5 grönsaksbuljongstärning, gärna Kung markattas ekologiska.
2 dl vispgrädde
1-2 msk soya
ev lite svartvinbärsgele

Bryn köttet och löken i smör, krydda med salt, peppar och paprika. Häll på vattnet och buljongstärningarna. Låt puttra minst en timme, gärna längre.
Tillsätt grädden, morötterna och de brynta champinjonerna, låt koka 20 min till och smaka av med soya och ev lite gelé.

Vi åt med blomkålsris, en sallad hade nog suttit fint också.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar