måndag 13 februari 2017

Måndag - Återvunnet

Återvinning! 


Mängden skräp som produceras på Bankgatan uppgår ofta till monumentala mått. Inte för att vi egentligen kastar en massa saker men förbrukningsmaterial från en storhandling blir rätt mycket när jag häller upp det i fina glasburkar och flaskor. Återvinningslådan för mjukplast är konstant full oavsett hur ofta vi tömmer den. Det enda som nu kastas i vanliga hushållssoporna är mestadels papper, kuvert och andra icket återvinningsbara småsaker.
på väggen i skafferiet hänger det ett runt papprör med texten glödlampor, en smart sak jag snubblat över på en loppis för en massa år sedan. Det tar ett par månader att fylla den då glödlampor inte är något vi storförbrukar här hemma direkt, inte heller batterier och värmeljuskoppar. Eller ja, ljuskoppar går det en del men när man pillat lös självaste plattan i botten och plattat ihop dom så ryms det riktigt många i ett sådant papprör.
Nu vet jag inte vart de finns att köpa i handeln och när jag hittade två rör från Pringleschips i Måns gömmor så bestämde vi oss för att göra egna.

Lite färg, snöre och text så var de klara!
Nu saknas det bara ett par krokar på samma vägg i skafferiet att hänga upp dom på.





Återvinning och återbruk ligger mig varmt om hjärtat, att kunna använda saker som egentligen är skräp till något som kommer till användning och kanske i en helt annan form än vad som var tänkt från början. Det kastas helt enkelt för mycket saker i världen, saker som någon annan kan ha användning för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar