lördag 18 juli 2009

Björnar och bävrar!

Jopp just det. Lycksele, har man inte varit där då är det dags..
En ganska lagom lill-semester för både barn och vuxna. Vi lämnade hemmet på fredag eftermiddag och styrde kosan västerut...2 timmars bilkörning är väl kanske inte idealiskt med 2 små barn men det kunde varit värre.
Efter ca 1 timme somnade båda, Måns var lite, missnöjd kan man kanske kalla det men slöt sina blå och dåsade till.
Vägen till målet är ganska kurvig och guppig, full med loppis skyltar =) Och när hotellet äntligen kom i sikte så vaknade våran kära son och kräktes! (åksjuk!!!) Hela sig och bilbarnstolen Yieppie!
Bit i ihop, av med kläderna, torka m, våtservetter och linda in i handuk, sonen hela tiden gallskrikandes i kapp med sin syster, som tycker att det här med att kräkas verkligen är jätte vidrigt.. till slut är krisen avvärjd..
Framme på hotellet så fick vi våra rum och styrde magen mot mat! Badade i hotellets pool, och somnade trötta men ändå ganska lyckliga över att trängas 4 stycken i 3 smala sängar!
Vaknade tidigt, fikade hotellfrukost ( det är det bästa med att bo borta) och spenderade dagen med att klappa, titta och krama djuren på djurparken.
När Måns somnade i famnen på Peter, bestämde vi att styra bilen hemåt, med förhoppning om att båda barnen skulle sova hela vägen. Tji! Måns vaknade blek och illamående, lite lägligt vid en av alla dessa loppisskyltar.
Självklart var vi tvungen att stanna till och titta lite granna m, svepskälet att Måns måste få sträcka på benen.... vi åkte vidare en papperslapp fattigare med jättefina gamla kakmått och en betydligt gladare son.. och mor. Resten av färden inträffade utan större problem..
En mini semester med barnen är nu av klarad, dom sover gott i sina sängar och vi andas ut i soffan, med klädseln till bilbarnstolen hängades på tork...Och några rostiga kakmått liggande på köksbänken i väntan på putsning och nästa småkaks bak.
Sov gott allihopa! det ska jag göra, i min egen säng=)

1 kommentar:

  1. Lycksele är verkligen så lagom långt bort för en tripp med de små. Vi ska dit senare i sommar...hoppas dock på en spyfri resa :)!

    SvaraRadera