lördag 10 november 2012

Lördag

Ljust och Fräscht, en tvåmans show med Fredrik Limdström och Henrik Schyffert.
Åå herregud vad vi har skrattat! Från djupet av magen och ont i käkarna av det oavbrutna tokskratt som faktiskt bor inom en människa.
Det är sällan som jag upplevt dess like.
En fredagskväll i Luleå med underbart god mat och de människor man trivs allra bäst med, att toppa det hela med en hotellnatt, en massa kärlek (som faktiskt passar alldeles utmärkt på hotell) och frukost på det gör att poängskalan är i topp.

Väl hemma har vi målat naglarna i himmelens alla olika färger, fyllt morgondagens smörgåstårta som vi ska fira papporna med och knådat ihop pepparkaksdeg som gör att hela huset luktar nejlikor och annat julmysigt =)

Pepparkaksdegen är ett recept från min mormor, skrivet med hennes snirkliga i stort sett oläsliga handstil, jag fylls med värme av texten och lukten av degen som gör att det plötsligt luktar mormor i köket. Arvet hon har lämnat efter sig i form av recept, plättpannan, våffeljärnet, klippdockorna vi satt och limmade fast på baksidan av kuvert vid hennes runda köksbord, för jo dom har jag kvar och i min tur lämnat över dom till Molly.

En tanke som kommer över mig blir vad jag ska lämna efter mig när den tiden kommer,inte bara i form av materiella ting och recept, för det ska gudarna veta att det finns oändliga mängder av den varan.
Vad kommer mina älskade barn att ta med sig, vilja ge sina barn i sin tur. Upprepa sjutusen gånger till, samma ord som jag säger och som min mamma också sagt och kanske även hennes mamma.

Jag försöker ge dom allt de kan behöva, och lära dom allt de kan måsta veta.

Som exempel hur viktigt det är att koka kryddorna med vattnet och sockret till Pepparkaksdegen innan man tillsätter mjölet..

Och att kunna säga förlåt och verkligen mena det, ett annat bra exempel.

...ja och att pizzan blir så mycket bättre om man smörjer plåten med olja i stället för att använda bakplåtspapper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar