söndag 25 november 2012

Söndag


Den däringa magsjukan var minsann inte att leka med, liggandes som sillar i saltlag blev både jag och Janne. Måns var hemma med oss ända till onsdag och gjorde en snabbvisit på dagis på torsdagen, den blev dock kortvarig, jättelös i magen blev konsekvensen av det hela och det har hållit i sig ända till i dag.
Blåbärssoppa och kokt potatis med smör har stått på menyn och nu är det bara hålla tummarna att det får stanna kvar i hans lilla mage.

Med sjukdomar i huset blir livet lätt en rundgång, Måns är uttråkad så det sjunger om det. Själv är jag i stort behov av kramar och socialisering. Molly kom på att lite trots på det hela gör nog saken riktigt mumsig och Janne tycker verkligen inte om att vara sjuk.

Positivt med hela är att huset fått sig en genomgång och att julbakandet är så gott som klart. Det blev mycket smarrigt i år, lite nya recept och många traditionella.
Jag gillar just det med julen, att det får vara som det alltid har varit.

Nu börjar vi räkna ner, och barnen framförallt. Adventskalendern är klar, paketen ligger inslagna, tv-kalendern väntar på att få öppnas och det luktar jul i hela huset. Jag trivs =)

Traderat hem ett par klänningar och fått rå om en liten dam som heter Alice har jag även hunnit med i helgen. Jag förundras över att vissa saker sitter i ryggmärgen, det är fem år sen jag hade en sådan där liten liten här hemma, men vissa saker ter sig helt enkelt naturligt på ett väldigt tillfredställande sätt.

I morgon är det måndag nummer 4, ja alltså 4 måndagar kvar till jul och vad som blir två veckors ledighet tillsammans.
När jul och ett nytt år kommer närmare så börjar tankarna på våren och planerna för allt man skulle vilja göra, både hemma och vart man skulle vilja fara.
Att få uppleva nya ställen med barnen står högst upp på min lista kryddad med lite hemma planer, typ en gräsmatta kanske!?! och ett fullt utrustat utekök med allt som hör till. Men det är länge dit, tack gode gud
Jag försöker tänka på nuet, morgondagen och tiden efter den. Ska jag se längre än så måste jag verkligen gå till optikern...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar