torsdag 29 september 2016

Torsdag, lax, den godaste!

Det här receptet har jag delat med mig av tidigare men det är nog ett av de godaste som finns i registren så här kommer det en repris! 

Lax med spenat och tre sorters ost.


1 påse bladspenat
4 st ordentliga laxfileér,  minst 600 g
2 dl riven smakrik hårdost, wb, parmesan eller liknande
3 dl vispgrädde
0.5 tärning fiskbuljong
0.5 dl vitt vin
1 tsk lantbuljong, Reneé Voltaire. ( eller lite mer fiskbuljong)
1-2 msk pesto
0.5 förpackning fetaost,

Lägg bladspenaten i botten på en form, på med 4 st laxfiléer
Krydda med citronpeppar och fiskkrydda. 
Finriv parmesan eller någon annan väldigt smakrik hård ost och strö den över fisken
Koka ihop vispgrädden, fiskbuljongen, en skvätt vitt vin, lantbuljong och peston.
Slå detta över fisken och smula över fetaost. S
kjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. 
Vi åt med ugnsrostad sötpotatis och suckade av vällust mellan varje tugga, det var verkligen ruskigt gott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar