Arbetsveckan tog sin början idag och slutar i morgon, jag gillar verkligen mina kort veckor och långa helger. Idag har jag kokat äppelmos och lagat korvstroganoff, det är ungefär som att vara hemma i sitt eget kök men med lite fler barn vid matbordet.
Vid vårt matbord här hemma idag serverades pytt i panna med kycklingbacon och färsk spenat.
Vegetarisk pyttipanna
ca 150 g rotselleri
ca 150 g kålrot
10 st färska champinjoner
1 rödlök
1 frp kycklingbacon
2 stekta ägg
1 dl creme fraiche
1 msk senap
Örtsalt och svartpeppar.
Blanda ihop creme fraiche med senap och kryddorna, låt stå och smaka av innan servering.
Skala och hacka rotsellerin och kålroten i fyrkantiga bitar, 1x1 cm, stek på medelvärme i ca tio minuter, lägg i rödlöken och svampen, stek en stund till och krydda med örtsalt och svartpeppar. Blanda i bladspenat och servera med stekt kycklingbacon och ägg eller bara som den är om du vill äta helt vegetariskt.
Vår egen lilla linslus.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar