Det blir mycket soppa så här på hösten när det börjar mörkna och blir lite svalare ute men idag åt vi lasagne. Ett recept som egentligen är ett Viktväktar-recept och kommer från mamma men efter lite modifieringar så passar det oss perfekt.
Jag försöker använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt, i min värld smakar det bättre både i magen och i själen.
Vegetarisk Lchf-lasagne.
Plattor
4ägg
125 g philadelphiaost
0.5 dl philadelphiaost
Fyllning
1 frp krossade tomater
1 ask keso, 500 g
1 påse färsk bladspenat
1 ask färska champinjoner
1 frp fetaost
ca 1.5 dl riven ost
salt och peppar
Vispa äggen till plattorna riktigt fluffigt, tillsätt osten och fiberhusk och rör ihop ordentligt.
Låt stå och svälla minst 5 minuter
lägg två bakplåtspapper på två plåtar, olja in dom och fördela smeten i två delar.
Olja två bakplåtspapper till och lägg dessa ovanpå, kavla sedan ut så tunt du kan. Låt papperet på o
ovansidan sitta kvar och grädda i 150 g ca 10-15 min.
skär sedan i lagom stora rektanglar.
Börja med krossade tomater i botten på formen och lägg sedan på en platta, varva med tomater, keso, svamp och spenat och fetaost. Krydda med salt och peppar och lägg sedan på en ny platta tills de eller fyllningen tar slut.
Avsluta med platta, tomat och riven ost.
Grädda i 200 grader ca 20 min.
Spenatpesto
0.5 frp färsk bladspenat
ca 1 dl god olja
1 vitlöksklyfta
1 dl riven smakrik ost
0.5 dl solroskärnor
Mixa spenat, olja, vitlök och ost till en gryning massa, tillsätt solroskärnorna och mixa tvärt igen lite beroende på hur slät du vill ha peston.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar