fredag 23 september 2016

Fredag - med feeling

Vad som kan vara det bästa med lediga vardagar är maten man kan laga, den som får ta tid! 
Tidigt i morse tog jag fram min Crock pot och sedan var det så gott som klart. 


Pulled Pork
8 port
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke
salt, peppar
Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås
Sätt ugnen på 125 grader eller ta fram en Crockpot
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 5 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Kan ev behövas kryddas lite extra när ni tar ut det ur ugnen, smaka av!
Ifall du använder en slowcooker så ställ den på lägsta värmen och räkna med minst 5-6 timmar ev lite längre. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar