Kycklingfärsbiffar med ugnsrostad blomkål
400 g kycklingfärs
1 ägg
0.5 dl vispgrädde
0.5 tsk sambal
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar och basilika
Ugnsrostad blomkål
1 blomkålshuvud, tunt skivat
50 smält smör
Herbamare
1 vitlöksklyfta
Äpple och currymajonäs
1 finhackat äpple
0.5 dl majonäs
1 dl creme fraiche
Herbamare och curry
Börja med såsen.
Hacka äpplet fint, rör ihop majonäsen och cremefraichen, smaka av med curry och herbamare. Ställ kallt tills maten är klar.
Rör färsen smidig, tillsätt ägget och grädden, sambal och vitlöken. Rör ihop och krydda.
Skiva blomkålen i tunna skivor och lägg på en plåt, smält smöret och pressa i vitlöksklyftan. Häll detta över blomkålen och krydda, ställ in i ugnen i 200 grader.
Klicka ut lagom stora biffar i en varm stekpanna, inte för varm dock! Se till att de får fin färg på båda sidorna och lägg sedan in dom i ugnen en liten stund för att se till att de är helt klara i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar