lördag 21 januari 2017

Lördag - perfekt bjudmat!









Mozzarellafylld kycklingfilé med tomatpesto och rotsakskaka


4 p

6 st kycklingbröstfileér
2 frp mozzarellaost, gärna ekologisk
1 burk tomatpesto
Färsk basilika
Salt och peppar


Rotsakskaka

2 st sötpotatisar, är dom enorma så räcker det med en.
150 g kålrot
2 st rödbetor
100 g rotselleri
100 g palsternacka
100 g smält smör
1.5 msk grönsaksfond
Flingsalt och nymalen svartpeppar


Börja med rotsakskakan.
Skala och skiva alla rotfrukter tunt, antingen i en matberedare eller på en mandolin.
Smält smöret och rör i grönsaksfonden.
Varva rotfrukter och smör i tunna men många lager i en avlång brödform, salt och peppra mellan också.
Tryck till ordentligt längst upp, ställ gärna en till form med vatten i inuti den första för att tynga ned den.

Grädda i 175 grader ca 30-40 min, använd en provsticka för att känna så den är helt mjuk.

 Ta kycklingfileérna och dela dom mitt itu på längden, så du får två tunnare men hela fileér, lägg mellan två ark plastfolie och banka ut dom lite.
Bred på en dryg tsk tomatpesto på varje filé och krydda med salt och peppar, lägg på en skiva mozzarella och rulla ihop. Linda en skiva bacon runt och bryn hastigt tills baconet fått fin färg.
Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen på 175 grader och stek ca 10  min, innertemperaturen ska vara 70 grader men eftersom självaste kycklingen är så tunn så blir den genomklar rätt snabbt!



Parmesankräm

2 dl fullfet creme fraiche
1 dl finriven parmesan


Herbamare och svartpeppar.

Riv osten och rör ihop med cremefraichen och kryddorna, låt gärna stå och dra en liten stund.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar