måndag 23 januari 2017

Måndag - en dag i sjukstugan!

Med barn på förskola så får man räkna med att tiden efter jul fram tills dess att påskharen lämnat sina ägg, kantas av förkylningar, öroninflammationer, magsjuka, you name it!
Harry har varit oförskämt frisk sedan den dagen han föddes och har med lite tur hunnit få ihop ett tämligen bra immunförsvar. Men mot detta virus stod vi handfallna nästan allihopa, Molly har klarat sig än så länge och Måns har endast känt sig lite trött och hängig. Harry har varit rejält tokförkyld i en vecka och Janne har en typisk mancold! Själv så är jag lite lagom småsnuvig och ordentligt tung i huvudet, hoppas på snabb bot och bättring.

Till dagens recept finns ingen bild, det görs sig utomordentligt i magen men inte på foto tyvärr.


Fläskfilépanna med bacon, ananas och sweetchili 

4 p och ev matlåda

2 st fläskfiléer eller ytterfiléer
1 dm purjolök
1 paket bacon
1 liten burk ananas
1 burk fullfet creméfraiche, 5 dl
ca 2-3 msk sweetchilisauce
1 msk kalvfond
Salt, peppar, Kött & grill

Skiva purjolöken och hacka baconet.
Skär bort hinnor och senor från köttet och skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Stek så skivorna får en fin yta och krydda med salt och Kött & grillkrydda. Ta upp och lägg åt sidan, stek purjon och baconet, lägg tillbaka köttet och tillsätt creméfraichen, kalvfonden och ananasen. Låt koka upp och sänk sedan värmen så det småputtrar, späd med lite ananasjuice. Smaka av med sweetchilin och ev mer salt & peppar.

Servera med klyftpotatis, ris, kålrotspommes eller blomkålsris!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar