lördag 29 juni 2013

Lördag!

Jo veckan tog slut, äntligen!
I moln och halvdis slog klockan semester och lagom till eftermiddagen så sken även solen.
Riktigt varmt och härligt hade vi det där vi sittande på pation skålade in den kommande sommaren med en kanna Mojito och en omgång Trivial Pursuit med "Syrran och dom".
Tillie, barnens kusin blev sommarlovets första översovningskompis och den första semester morgonen behagade alla barn sova till 09.00! Det har aldrig hänt...
Då vi hade den lyckan att det var kvällsloppis i Piteå i dag istället för på morgonen så behövde vi inte stiga upp för den sakens skull heller.
En småplätts-frukost på balkongen hann vi med innan Måns skulle iväg på kalas. Resterande medlemmar av familjen styrde kosan mot havbadet och minigolfbanan. För två av oss blev det förlust  men glass fick vi allihopa, enorma mjukglassar fyllde våra magar och tur var nog det då middagen blev av det senare slaget.

Loppisfynden har haglat över oss ikväll, en trasmatta, tre par byxor och ett fleecefodrat galonställ till Molly. En resväska/ryggsäck, munktröja och två dvd filmer till Måns. Själv har jag utökat garderoben rejält med ett par shorts, en kjol, blus, top, 2 klänningar en scarf med dödskallar på. En älskad röd jacka! En svart Cheap Monkey väska och en till liten väska i korgliknande material. Janne har köpt ett schack så semesterns nöje är här!
Famljen Carlsson/Lindberg/Rudholm/Nilsson avlutade en mycket trevlig lördag med middag på Piteås bästa Restaurang Golden Dragon, kinamat säger jag bara, det godaste!





Jag lyxade till det med trerätters till middag igår.


Kräftsallad med lax och Pepparotskräm
Medaljonger på fläskkarré med bacon och vitlök
Färska jordgubbar med mascarponekräm









Salladsblad, kräftstjärtar, gravadlax, pepparrotskräm av cremefraiche och lite riven WB-ost ovanpå


Skär ett jack i en tjock skiva karré, fyll med bacon, hackad vitlök och rikligt med färsk basilika, 
Lägg igen och grilla som vanligt, krydda med kött & grill och vanligt salt.
Tomater, champinjoner och Zucchini serverades som tillbehör












1 kommentar: