fredag 27 juni 2014

Fredag

Barnen har badat idag!
Utomhustemperaturen uppmättes till hela 13 grader enligt termometern i bilen men tur som var så var vattnet närmare trettio, så länge de höll sig under vattenytan gick det ingen större nöd på dom.
Själv satt vi på sidan i både kofta och filt....
Eftermiddagen blev en aning varmare och grillen fick göra sitt igen. Denna gång i form av lax, som passar alldeles ypperligt att grilla indirekt på rätt låg värme och under en längre tid.


Pulled Salmon.

1 kg laxsida med skinnet kvar

3 msk tomatpuré

3 msk vitvinsvinäger

1 msk torkad oregano

2 tsk spiskummin

2 vitlöksklyftor

2 tsk chipotlepasta
 eller sambal oelek 
1 lime, saften av

4 nejlikor, mortlas grovt

1 1/2 tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar



Blanda ihop alla kryddorna med tomatpuren och vinägern.
Tänd grillen med tanke på indirekt grillning, dvs alla briketterna på ena sidan.
Lägg laxen med skinnsidan ned och skeda över kryddröran. Se till att grillen inte blir varmare än 120 grader och låt laxen ligga, under lock ca 30 min. Efter 20 min kan man börja kolla den lite så den inte blir torr!
Nu kan man göra lite som man vill, antingen serverar man den hel med en smarrig potatissallad, recept på sådan finns här. Jag rekommenderar den utan bacon till just denna anrättningen.
Eller så plockar man upp fisken, delar den i bitar med två stycken gafflar, ser till att skinnet inte följer med och lägger allt i en skål. Rör om en aning så smakerna blandas och serverar med tortillias och guacamole
Oavsett vilket är det en topp tio.








 

I morgon packar vi picknick korgen ännu en gång och åker norrut, marknad och kvällsloppis har vi tänkt oss, hoppas på sol och många säljare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar