torsdag 4 juli 2013

Fläskkarré på nytt vis


Bankgatans Fläskkarré på frasigt surdegsbröd.

4 p

Ca 1 kg fläskkarre, skuren på längden.
Olivolja
Vitlöksklyftor, 2 st.

Tomatröra.
1 Zucchini i tärningar.
4 Tomater i båtar
1 vårlök
1 näve färsk oregano.
1 pressad vitlöksklyfta


Riven mozzarellaost
Melon
Sallad

Lägg alla ingredienser till tomatröran i en kall panna, ringla över olivolja och ställ på plattan. Koka ihop till en härlig grönsaksröra och låt svalna lite
Skär karrén på längden och krydda ordentligt, grilla till 80 grader i innertemp och skär upp i mindre bitar, pensla med olivoljan som fått en pressad vitlöksklyfta i sig. Låt vila under folie medans brödet får färg.
Skär rejäla skivor av ett riktigt gott Surdegsbröd, ringla över lite olivolja och grilla tills de blir frasiga och fina.

Lägg upp en brödskiva, på med kött, coleslaw, grönsaksröra och riven mozzarella. Toppa med salladsblad och lite bearnaissås om så önskas. 





Äter man strikt lchf så kan man alltid skippa brödet eller använda sig av Lchf-bröd i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar