torsdag 25 juli 2013

Torsdag

En onsdag i solens tecken, halleluja och äntligen!
En lång sovmorgon senare, lite frukost och en fullsmockad kylväska med allt som man kan tänkas äta satte vi kurs mot Skellefteå. Vitbergsbadet kan vi säga var tämligen välbesökt denna dag, vi och sjutusen andra men det gjorde ingenting och faktiskt så badade även jag!
Efter ett par timmar i det blöta med magarna fulla av smoothies, kall falukorv, frukt, bullar och plättar med sylt så packade vi ihop och drog vidare på skattjakt!


I kunskapskällan inne på museét fick vi instruktioner om vad vi skulle leta efter, saker och hus som var utspridda över hela nordanå området med tillhörande frågor.
Dessa svar gav siffror som i sin tur gjorde att barnen kunde öppna kombinationerna på låsen till skattkistan. Glada i hågen har dom räknat skorstenar, gräddkannor och pilspetsar.
Ett par godisar, ett klistermärke och en nål att sätta fast i tröjan fanns att erövra på lådans botten.

Barnsommar på nordanå är i samarbete med kommunen en rad kostnadsfria aktiviteter som äger rum med deras pedagoger tre dagar i veckan. Varje vecka med olika teman.

En mycket lyckad dag som slutade med musikcafé på Drängstugan i Byske, en sen middag i soffan och ett avsnitt Hunted på tv.
Du ljuva semester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar