måndag 10 februari 2014

Måndag

Molly har börjat med ridning, måndagar mitt i middagstid och då gäller det att maten står på bordet tämligen omgående när vi kommit oss hem.

Idag förberedde jag denna pastasås, kokade färsk pasta och 10 minuter efter bilen parkerat på infarten så satte vi oss till bords. Snabb mitt i veckan middag med lika gott till ett glas rött en fredagskväll.


Lövbiffspasta med soltorkade tomater och basilika.

ca 500g lövbiff
1 burk soltorkade tomater
10-15st färska champinjoner
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
pasta t.ex tagliatelle

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 
Skiva champinjonerna, strimla tomaterna och skär lövbiffen i lagom stora bitar/strimlor. Bryn champinjonerna i lite smör tills de fått färg och lägg dem sedan åt sidan. Stek sedan lövbiffen hastigt, för länge då blir den seg! salta och peppra. 
Tillsätt sedan champinjonerna, de soltorkade tomaterna, crème fraiche och grädde. Rör ihop och tillsätt balsamvinäger och vitlök, låt koka ihop. 
Krydda med örtsalt och vitlökspeppar, smaka av.
Servera med pastan och en god sallad eller shiratakinudlar som är i det närmaste kolhydratsfria.







I morgon får vi besök lagom till eftermiddagsfikat och vad kan passa bättre än paj?

Ananaspaj med gräddfil


Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 små burkar krossad ananas eller 1 påse hallon/ 3 dl hackade rabarber/ 3 dl blåbär och 100g vitchoklad
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil. 
Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten. 
Servera med en stor klick vaniljsås eller glass.

Som ni ser så går fyllningen variera efter säsong och då vintern kanske inte är någon höjdare för bär i verige så passar ananas desto bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar