tisdag 11 februari 2014

Tisdag

Jag hittade ett nytt recept, som nog egentligen är en riktig raritet. En maträtt som funnits i trettio år och som stått på mångas middagsbord under uppväxten hos åttiotalisterna.
Jag har själv aldrig ätit den faktiskt, varför vet jag inte... Jag tycker det ser riktigt gott ut!



Köttfärsfylld långfranska
1 långfranska
1 kilo köttfärs
1 gul lök
1 burk krossad tomater
ca /2 dl chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Timjan
Salt och peppar

Låt stå i kylskåp i cirka en halvtimma innan servering eller gör köttfärsen dagen innan.
Mozarella till gratinering.

Kall sås med 
gräddfil / turkisk yougurt, chilisås och örtsalt smakar bra till och gärna även en sallad.

Skär ett snitt i långfranskan, men spara någon cm på varje sida.
Gröp ur det mesta av brödet, och lägg det åt sidan men kasta inte bort det!
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Stek löken och lägg i färsen, krydda med salt, peppar och timjan. Pressa i vitlöken
Rör ner krossade tomater, chilisås och låt småputtra en stund.
Köttfärsröran ska vara ganska tjock, och tycker du att den är för lös, smula ner brödet till du får en bra köttfärsfyllning.

Fördela köttfärsen i brödet och riv över osten, gratinera tills den fått fin färg och servera genast.




Den kommer att pryda matbordet på Bankgatan under helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar