måndag 17 februari 2014

Måndag

Pizza med päron, chevre,mozzarella och lufttorkad skinka.

Pizzadeg

25 g färsk jäst
0.5 dl matolja
inte fullt 1 tsk salt
2.5 dl vatten
6-7 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet 37 grader och oljan. Tillsätt salt och mjölet, kör i matberedare eller assistent och kör ca 10 min. Låt jäsa 40 min.
Platta ut på en plåt smord med matolja och låt vila ett par minuter.

Fyllning

Tomatpure
Krossade tomater
Oregano
Mozzarella.
Chevre

Lufttorkad skinka
Tunnskivade päron

Sätt ugnen på 220 grader
Bred över tomatpuren på den utplattade degen, krydda med oregano och riv över de olika ostarna.
klicka ut krossade tomater med jämna mellanrum och grädda ca 20 min tills degen fått fin färg och osten gratinerats.

Plocka ut pizzan, strimla skinkan och strö den över tillsammans med de tunnskivade päronen.







Blandningen av ost och päron är en riktig höjdare och chevre är liksom pricken över I, i ostvärlden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar