Kaffekaka
2 ägg
3 dl socker
150 g smält margarin
1.5 dl vatten, fingervarmt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjölspecial
3 msk kakao
Glasyr
2 msk mjukt smör
3 msk kallt kaffe
1.5-2 dl florsocker
0.5 msk kakao
ca 1 dl kokkos
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, smält smöret och tillsätt vattnet. Blanda ihop torrvarorna och sikta ned dom i äggsmeten växelvis med smöret/vattnet. Rör till en jämn ganska lös smet
Grädda i en rund springform, gärna mindre än 24 cm i diameter om du har. Det går bra med en större också med kakan blir inte riktigt lika hög.
Grädda i 175 grader ca 20 min, tills kakan stannat av och lossnat lite i kanterna.
Rör undertiden ihop glasyren.
När kakan svalnat ca 10 min så häller du på glasyren, det är hemligheten men den här kakan. Att glasyren får sjunka in medan den fortfarande är varm. Strö över kokosen och ställ kallt en timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar