lördag 7 december 2013

Lördag

Dubbelbakad sötpotatis


2 stora sötpotatisar delade på hälften.
Ringla över lite olja och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills de är mjuka invändigt.
Ta ut potatisarna ur ugnen och gröp ur och mosa inkråmet, lämna ca 0.5 cm runt om så skalet håller ihop. Blanda med lite grädde till ett fluffigt mos, smaksätt med riven ost och finhackad purjo. Lägg tillbaka fyllningen i skalet igen och sätt tillbaka i ugnen. Nu behöver de bara bli varma igen så 10 minuter räcker.




Fylld fläskfile med chevre, pesto och soltorkade tomater.
  
Till 4 pers.
2 fläskfileér
1 Bit chevreost
Soltorkade tomater i strimlor
Pesto ca 3 msk
salt, peppar och kött och grillkrydda.

Skär bort senor ur filen och lägg ett snitt mitt i, skär sedan vidare längs med så fläskfilén plattas ut. Salta och peppra, lite kött och grillkrydda. Smula över chevren efter du skurit bort kanterna på den. Lägg över soltorkade tomater med jämna mellanrum och klicka dit pesto. Tänk på att desto mer fyllning, desto svårare att rulla ihop.
Rulla ihop den ungefär som en rulltårta och lägg i ugnsform med skarven nedåt.
Häll över lite smält smör men soya i och sätt in i ugnen på 100 grader med en stektermometer där den är som tjockast.
Den behöver ungefär en timme och har du inte det till övers kan du höja värmen men termometern ska visa ca 67 grader. Ta då ut köttet och skär det i skivor, låt vila i skyn ett par minuter med folie över.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar