torsdag 5 december 2013

Torsdag

Saffransmuffins

75 g smält smör
2 ägg
250 g kesella
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
ca 1 dl sötningsmedel av något slag
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
Mandelkrämen
1 dl mandelmjöl
1 msk sötning
2 msk grädde
Ca 3 droppar bittermandelessens

Vispa samman det smälta smöret med ägg, kesella, fiberhusk, bakpulver och saffran. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ungefär en kvart.
Gör mandelkrämen genom att bara blanda ihop ingredienserna.
 Klicka ner saffranssmeten och gör en grop i varje där du klickar i lite mandelkräm. Toppa med mandelspån. ( jag hade inga hemma tyvärr)
 Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter tills de fått fin färg och känns fasta i konsistensen.




Receptet kommer från Jillsmat.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar