tisdag 17 december 2013

Tisdag

Lammfärslimpa med chevre och tomater.

500 g lammfärs
300 g blandfärs
2 små ägg
1 dl vispgrädde 
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 msk oregano
0.5 msk timjan
Salt och nymalen svartpeppar

Topping

300 g små tomater med mycket smak
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk oregano
chiliflakes, salt och nymalen svartpeppar
150 g chevreost
1 msk flytande honung ( kan uteslutas)

Skala och riv lök och vitlök. Lägg färsen i en bunke och tillsätt grädden och äggen, börja med ett ägg så inte smeten blir för lös. Rör ner löken och kryddorna, tillsätt salt och peppar. 
Lägg bakplåtspapper i en brödform, avlång som rymmer 2 liter. Fördela färsen i formen.

Skär tomaterna i bitar, skala och riv vitlöken. Blanda tomater, vitlök, oregano och chili i en skål, krydda med salt och peppar. Fördela detta över färsen och baka av i 175 grader ca 30 min. Skär getosten i skivor, lägg dessa på limpan. Ringla över honungen och ställ tillbaka i ugnen ca 20 min till.
Låt vila i formen minst 10 min innan servering. Lyft upp limpan med hjälp av bakplåtspapperet, lägg på ett vackert fat och servera med ugnsrostad blomkål.

Ugnsrostad blomkål

1 blomkålshuvud
75 g smält smör
1 vitlöksklyfta
Salt och nymalen svartpeppar

Skär blomkålen i skivor och lägg i en ugnsfast form. Smält smöret och pressa i vitlöken. Ös detta över kålen och rör om så alla bitar får smaka på smöret. Krydda med salt och lite peppar. Rosta i ugnen på 200 grader ca 20 min.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar