lördag 3 oktober 2015

Lördag, här var det andra bullar!

I morgon är det kanelbullensdag, för exakt 14 år sedan så åkte jag och en vän ned till Sundsvall på Ikea. På hemvägen började det snöa, hiskeliga mängder!
Innan vi nådde Skellefteå igen så var det fullständigt kaos...
Inte för att snöovädret hade något med bullarna att göra men.
Istället för bullar så kan man snajsa till det litegranna, med en sådan smarrig sak.



Kanelbullscheescake

Kanelbullesmet
2 dl socker
80 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj. Vispa 1 minut till.
Sikta ihop mjöl och bakpulver. Blanda i smörblandningen.
Klicka ner hälften av smeten i formen

Cream cheese fyllning
200 g philadelphiast
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1.5 msk mjöl
Vispa philadelphiaost och socker 2 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Tillsätt vanilj och mjöl och vispa. Häll allt i en form.
Klicka över resten av kanelbullesmeten
Kaneltäcke 
75 gram smält smör
2,5 dl farinsocker
4 msk kanel

Rör ihop smält smör, farinsocker och kanel. 
Ringla hela satsen över kakan och strö på pärlsockret.
Dekorering
1 dl pärlsocker 

Vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en bakform på 20 cm
Baka ca 50 minuter. Kakan ska vara ljusbrun. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
Låt kakan stå i rumstemperatur 30 minuter innan eller värm den några sekunder i micron.
Häll på pärlsocker och vispa upp grädde och spritsa ut med en stjärntyll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar