För bra för att vara sant, jag hamstrade många huvuden. Helt perfekt att riva till ris och frysa in, bara att plocka fram och stoppa ned i kokande vatten.
Men den här gången blev det inte bara ris utan även soppa!
Blomkålssoppa med vin, parmesan och bacon.
4 p
- 1 blomkålshuvud
 - 1 gul lök
 - En klick smör
 - 0.6 liter vatten
 - 1 tsk salt
 - 2 krm svartpeppar
 - 1-2 st grönsaksbuljongtärningar
 - 3 dl grädde
 - 1 dl vitt vin
 - 2 paket bacon
 - 1 kruka bladpersilja
 - 1 dl parmesan + extra till serverin
 - Finhacka löken och fräs i lite olivolja
 - Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull.
 - Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen.
 - Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin.
 - Mixa soppan slät. Rör ner osten
 - Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar