måndag 5 oktober 2015

Måndag, blomkål du kära knöl!

Min lokala lilla coopbutik hade kanonpris på blomkål under helgen som var, 6.90 kr kilot!
För bra för att vara sant, jag hamstrade många huvuden. Helt perfekt att riva till ris och frysa in, bara att plocka fram och stoppa ned i kokande vatten.
Men den här gången blev det inte bara ris utan även soppa!


Blomkålssoppa med vin, parmesan och bacon.

4 p
  1. 1 blomkålshuvud 
  2. 1 gul lök
  3. En klick smör
  4. 0.6 liter vatten
  5. 1 tsk salt
  6. 2 krm svartpeppar
  7. 1-2 st grönsaksbuljongtärningar
  8. 3 dl grädde
  9. 1 dl vitt vin
  10. 2 paket bacon
  11. 1 kruka bladpersilja
  12. 1 dl parmesan + extra till serverin

  13. Finhacka löken och fräs i lite olivolja
  14. Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull. 
  15. Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen. 
  16. Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin. 
  17. Mixa soppan slät. Rör ner osten
  18. Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar