söndag 24 februari 2013

Söndag

Och en väldigt härlig sådan!
Strålande sol och ett par plusgrader gjorde en skidtur fullt möjlig, ett sväng på havet och sen en solig snöhög där vi fikade fyllda lchf tunnbröd och muffins!
Man måste fika, det kan nog vara ett av det bästa man gör på en ute dag =)
Tyvärr var mjölken inte av ett bra datum annars är även varm choklad en viktig sak att ha med sig i ryggsäcken.







Tunnbröd Lchf


8 st

4 ägg
1 dl creme fraiche
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt

Gör så här:
Vispa äggen och rör ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en separat skål och rör ner i äggröran och blanda väl. Låt smeten svälla i 10 minuter. Dela smeten på två delar 

Vispa äggen pösigt och vispa sedan ner creme fraichen. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt och vispa ner även det i blandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Häll ut smeten på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunnt (jag använder ett bakplåtspapper av silikon som inte fastnar, har man ett bakplåtspapper av papper kanske det behöver oljas). Behåll det övre bakplåtspapperet på och grädda i 8-10 minuter i 150 grader, gör sedan likadant med nästa plåt. Skär brödet på varje plåt i fyra delar.


Jag fyllde dessa godbitar med två olika fyllningar.
1.
Vitlöksfärskost
Isbergssallad
Salami
Mozzarellaost
Färska tomater

2.
Currydressing, Cremefraiche, curry, herbamare örtsalt och lite peppar
Isbergsallad
Grillad kyckling som fanns kvar i kylen
Vanlig skivad ost

Att tänka på med dessa bröd är att ha fyllning med mycket smak då de är tämligen smaklösa i sig själv. 
En god rökt skinka och smarik ost, lite senap och ruccola sallad skulle också passa alldeles utmärkt!

Nu dags för kvällens middag!
Jag tog fram lammkotletter i morse och till det, rättikagratäng.. återkommer om det =)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar