lördag 4 maj 2013

Lördag

Oj! ni börjar vara många som läser nu skriver jag här
 och får samtidigt ett stort leende som täcker hela ansiktet. 
Vilken kick det ger mig, att skriva det som andra vill läsa om.

En lördag i norrland innebär sol i moln, typ 6 grader varmt och jätteblåsigt. Inte världens bästa majväder precis, och viljan att vara utomhus är inte övervinnande känslan av inomhusvistelse tyvärr. Men vi har krattat idag iallafall, den delen av gården som fortfarande innehåller gräsmatta. En liten uppdatering kan vara på sin plats, vi grävde upp i stort sett alla våra 2000 kvm i höstas för att få plats med 600 m jordvärmeslang. Den ligger så fint på en meters djup med sand och inget annat ovanpå. Gräsmatta ska anläggas, tids nog.
När det nu grävdes i höstas så stannade all annan uteaktivitet mirakulöst av och inte ett enda löv togs om hand, krattades upp eller kördes iväg. Med Björkar som främsta trädväxtlighet så kan ni göra kalkyleringen själv. Vi har det vi gör...och idag har vi börjat!

Tänkte dela med mig av gårdagens middagsrecept.






Grillad fisk i foliepaket

4 p

1 paket fisk, ca 800g. Jag använde Pangasius, en vit fisk som är saftig och fin.
Ett par champinjoner
1 squash
Ett par körsbärstomater
Färsk broccoli.

Smör
2 lime, riv skalet och pressa ut saften
100 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
salt, limepeppar och herbamare

Blanda alltihopa, gärna i matberedare eller med mixerstav, lägg i plastfolie i en rulle och låt det som inte används stelna i kyl eller frys. 

Lägg grönsakerna i botten på ett rätt stort dubbelvikt folieark, krydda fisken och dela i lagom stora bitar. Lägg den ovanpå grönsakerna och toppa med en ordentlig smörklick. Lägg in en citronklyfta och stäng åt paketet ordentligt, lägg på den varma grillen. På med locket och i 150-200 grader så behöver den ca 15-20 min för att bli klar.
cremefraiche med rom och rödlök, en fetaostsallad med gurka och dill och ett mycket gott vitt vin. Ett tu tre och en komplett middag serverades.








Clare Hills nr 6404
Torr, nyanserad smak med inslag av honungsmelon, päron, gröna äpplen, mineral och citrusskal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar