tisdag 21 maj 2013

Tisdag

Gårdagskvällens middag tillverkades på grillen.
Karrekotletter och falsk potatissallad, mycket gott!
Till det hela gjorde jag även nässelpesto, något jag verkligen tycker att ni ska prova nu när nässlorna är sådär riktigt späda och ljuvt gröna









Nässelpesto

1 liter nässlor
3 vitlöksklyftor
1,5 dl skalad mandel
1,5 dl västerbottenost, fin riven
2 dl olivolja
Herbamare och lite citronsaft
(jag lade även i ett par gröna strån av vårlöken som låg kvar på skärbrädan)

Plocka de späda nässelbladen, glöm inte handskar! 
Förväll dem i kokande lättsaltat vatten och låt rinna av ordentligt.
Kör nässlorna i matberedare eller mixer. Fyll sedan på med de övriga ingredienserna.
Späd med olivolja till lagom konstistens. Smaka av med herbamare och citronsaft.




Loppisfyndade i helgen, ja det gjorde jag!
En stor skål av ittala typ, kanske inte originalet men rackarns lik
och perfekt till potatissallad som inte är potatissallad...

'






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar