onsdag 15 maj 2013

Onsdag



För er som har tänkt grilla helgen, eller i dag för den delen och känner för något riktigt gott att äta till, något som inte bara är grönsaker då tycker jag att ni ska testa den här!

Paj med ajvar, ost och kesella.

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.  Låt svalna ordentligt och gör fyllningen under tiden
Fyllning
0.5 frp ost, som den på bilden Flödeost pikant med paprika och dill
0.5 burk kesella
1 dl finriven krutrök
2 tsk ajvar 
Herbamare

Rör ihop fyllningen och bred ut den på pajdegen, hacka över vårlök och gärna färsk dill om den ska ätas till fisk. Om inte så räcker det bra med bara lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar