onsdag 22 maj 2013

Onsdag

Blomkålsrisotto m, kräftstjärtar och Wb-ost

2pers
1 blomkålshuvud, inte jätte, jättestort
1 fänkål
1 rödlök
1 dl vitt vin
2-3 dl vispgrädde
1 hönsbuljongstärning
2 dl kräftstjärtar
1 dl riven Wästerbottensost

Srimla lök och fänkål, riv blomkålen grovt.
Stek alltihopa i lite olivolja och häll på vinet.
låt detta koka in, lägg i buljongstärningen och 
häll över lite grädde. Låt detta koka in innan du tillsätter mera.
Den ska vara riktigt krämig. 
vänd ner osten och kräftstjärtarna, smaka av med 
Herbamare och pressad citronsaft.
Lägg upp på tallrik och riv över lite mera ost








Veckans Vintips!
Leth 
Duett Riesling Grüner Veltliner
artnr: 4587

Torr ungdomlig, fruktig smak med inslag av päron, melon och citrus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar