Blomkålsrisotto m, kräftstjärtar och Wb-ost
2pers
1 blomkålshuvud, inte jätte, jättestort
1 fänkål
1 rödlök
1 dl vitt vin
2-3 dl vispgrädde
1 hönsbuljongstärning
2 dl kräftstjärtar
1 dl riven Wästerbottensost
Srimla lök och fänkål, riv blomkålen grovt.
Stek alltihopa i lite olivolja och häll på vinet.
låt detta koka in, lägg i buljongstärningen och
häll över lite grädde. Låt detta koka in innan du tillsätter mera.
Den ska vara riktigt krämig.
vänd ner osten och kräftstjärtarna, smaka av med
Herbamare och pressad citronsaft.
Lägg upp på tallrik och riv över lite mera ost
Veckans Vintips!
Leth
Duett Riesling Grüner Veltliner
artnr: 4587
Torr ungdomlig, fruktig smak med inslag av päron, melon och citrus
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar